De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Tijdelijk makkelijker vervroegd met pensioen

Eind december berichtten we er al over: er komt een tijdelijke versoepeling van de Regeling voor vervroegde uittreding (RVU). Waar werkgevers eerst nog een boete betaalden als werknemers vervroegd met pensioen gingen, hoeven ze dat sinds 1 januari 2021 niet meer. Dit maakt het makkelijker voor jou om afspraken te maken met je werkgever over vervroegde uitdiensttreding.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Kan ik dan nu vervroegd met pensioen?

De versoepeling van de RVU loopt tot en met 31 december 2025. Tot die tijd kost het je werkgever minder als jij vervroegd met pensioen gaat en kun je daar dus makkelijker afspraken over maken. Maar let op: je hebt er geen recht op. Uiteindelijk moet je er met je werkgever uit komen. Er zijn wel twee voorwaarden:

  • Uittreding mag uiterlijk drie jaar voor je AOW-leeftijd plaatsvinden.
  • In de regeling mag je werkgever maximaal de netto-AOW heffingsvrij uitkeren.

In de praktijk ga jij dus eerder met pensioen en betaalt je werkgever je AOW-uitkering tot je de AOW-gerechtigde leeftijd hebt bereikt. Dit kun je dan eventueel aanvullen met eigen vermogen of je werknemerspensioen.

FAQ’s

Wij hebben wat vragen met antwoorden voor je opgesteld. Lees hier onze FAQ’s

Meer weten

Heb je vragen over de RVU-regeling, vervroegd met pensioen of dit artikel? Neem dan contact op met ons op, ook als je geen lid bent van De Unie. Ons Service Center is elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur, via sc@unie.nl en 0345 851 963.