De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Terugkoppeling overleg met VDL

Op woensdag 4 september 2019 heeft De Unie samen met de andere betrokken bonden wederom overleg gevoerd over de voortgang met VDL te Hengelo.

 

Communicatie

Naar aanleiding van het overleg in mei 2019 is aangegeven dat VDL de communicatie wil verbeteren. Wij zien dat dit daadwerkelijk is opgepakt en dat er op vaste momenten Town-hall meetings plaatsvinden (eens per kwartaal).

Stand van zaken herplaatsingen

VDL geeft aan dat men in de afrondende fase is en dat 50% van de betrokkenen inmiddels een andere baan heeft binnen VDL. Daarnaast zijn er individuele oplossingen getroffen met medewerkers. Op dit moment zijn er nog een paar situaties die extra aandacht behoeven.

Begeleidingscommissie

Met de komst van Frans Masseling als onafhankelijk voorzitter is de begeleidingscommissie op sterkte.

Functiewaardering

VDL geeft aan dat het proces gestart is. Eind van dit jaar verwacht men een compleet beeld te hebben over de gevolgen. Als je hier de komende periode mee geconfronteerd wordt en er aanvullende vragen over hebt, neem dan gerust contact met Hans Scholten of mij (Hans Korver) op.

Vervolgoverleg

Er is afgesproken dat wij eind dit jaar, zodra er meer bekend is over de functiewaardering, wederom overleg met VDL zullen hebben.

Vragen of opmerkingen?

Zijn er naar aanleiding van voorstaande vragen, neem dan contact op met Hans Scholten (hans.scholten@vdlenergysystems.com) of met mij (hans.korver@unie.nl).