De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sweco: stemmen over cao 2020

14 januari 2020
Sweco

Inlopen

Terechte kritiek ging over het steevast te laat “opleveren” van de nieuwe cao. Welnu: Het is weliswaar weer niet gelukt voor het einde van de vorige cao tot nieuwe afspraken te komen maar we zijn weer een maandje ingelopen ten opzichte van het vorige contract. Dat inlopen betreft ook de loonontwikkeling.

 

De Collectieve Arbeids Overeenkomst 2020

In de achter ons liggende maanden is er onderhandeld over de inhoud van een nieuwe cao. Er is – na het raadplegen van de kaderleden – sprake van een onderhandelingsresultaat. Dat leg ik, belangenbehartiger John Kapteijn, graag aan de Unie-leden voor.

Het resultaat is hier te lezen. De inhoud spreekt voor zich.

  •  De infobijeenkomsten op de kantoorlocaties vinden van 13 tot en met 16 januari 2020 plaats.
  • Stemmen: De Unie-leden hebben een uitnodiging ontvangen om een stem uit te brengen. Stemmen kan tot maandag 20 januari 2020,12.00 uur.

Vooruitblik oplevering volgende cao

Deze cao loopt alweer af op 30 juni aanstaande. Vóór 1 juli 2020 moet de nieuwe cao alweer opgeleverd zijn. De loonafspraken daarvan worden mede bepaald door de benchmark. Of we 1 juli gaan halen is bij voorbaat de vraag.

Contact

Mochten er vragen zijn over de onderhandelingen of wil je een mening geven neem dan contact met mij op via e-mail john.kapteijn@unie.nl of bel 06-5252 2067.

Gerelateerde berichten

Sweco: cao 2023

In oktober 2022 hebben we verschillende ophaalsessies gehad wat de medewerkers graag wilden veranderen in de cao voor 2023. Sinds…

Ik heb geen cao (meer). Wat nu?

Veel organisaties en branches in Nederland hebben een cao. In deze collectieve arbeidsovereenkomst zijn afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden die…

CED: verslag onderhandelingen

Hieronder lees je het verslag van de cao-onderhandelingen. De bonden en de werkgever hebben hun voorstellen toegelicht. Hier tref je de…

Word gratis lid