De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Sweco: Hypotheek op onderhandelingen

In mijn vorige nieuwsbrief (11 oktober 2018) sprak ik reeds van een hypotheek die op deze onderhandelingen zou liggen. Iedereen die al wat langer bij Sweco werkt wist dat de arbeidsvoorwaarden de afgelopen jaren moeizaam tot stand kwamen met beperkt resultaat. Maar achterstand? Hoe groot? Inmiddels is er een benchmarkt-onderzoek uitgevoerd.

Alles bespreken met de medewerkers

De Unie heeft – samen met de andere werknemersorganisaties – er op aangedrongen om open te zijn over de benchmark. Dat heeft tot het bericht op Insite geleid dat hier te lezen is. Graag ontvang ik daarop reacties via e-mail john.kapteijn@unie.nl.

De kantoorbijeenkomsten (roadshow) hebben de werknemersorganisaties onderling verdeeld. Ikzelf zal aanwezig zijn op:

  • Donderdag 13 december 2018 in Zwolle
  • Vrijdag 14 december 2018 in Rotterdam en Groningen
  • Donderdag 20 december 2018 in Alkmaar

Ledenwerving

Heel belangrijk: De Unie praat slechts mee over arbeidsvoorwaarden namens haar leden werkzaam bij Sweco. Een achterban van enige omvang is nadrukkelijk gewenst. Valt het draagvlak weg dan vervalt daarmee ook de zetel aan de onderhandelingstafel en dus de mogelijkheid om mee te beslissen. Ben alert op signalen van collega’s die nog niet bij De Unie zijn aangesloten. Aanmelden kan eenvoudig via www.unie.nl/word-lid.

Zijn er vragen over de onderhandelingen of een mening willen geven neem dan contact met mij op via e-mail john.kapteijn@unie.nl of bel 06-52522067.