De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Succesvolle en drukbezochte Themabijeenkomst ‘Stoppen met werken, zicht op pensioen’

‘Na vandaag weet ik waar ik ga beginnen om me voor te bereiden op mijn pensioen.’

Wist je dat je zolang je pensioen nog niet is ingegaan, je allerlei keuzes kunt maken die invloed hebben op jouw toekomst? Heb je eenmaal gekozen, dan ligt het vast voor de komende 20 tot 30 jaar. Wel fijn als je dan de juiste keuze kunt maken. Om je hierbij te helpen, organiseerde De Unie op vrijdag 8 juni het evenement ‘Stoppen met werken, zicht op pensioen’.

De bijeenkomst vond plaats in het Evoluon in Eindhoven. Ruim 250 deelnemers (leden uit het zuiden van Nederland) bezochten deze bijzondere locatie en lieten zich inspireren en informeren over het thema pensioen. Een actueel maar complex onderwerp. Hieronder lees je enkele reacties van de bezoekers:

“Mijn man is al met pensioen en ik denk erover om eerder met pensioen te gaan. Ik vond het verhaal van de voorzitter erg inspirerend. Het geeft mij richting hoe ik de komende tijd invulling wil geven aan mijn/ons leven. Niet alleen financieel, maar juist ook op het gebied van ons welzijn.”

“Rondom je pensioen krijg je via verschillende kanalen dingen te horen waar je rekening mee moet houden en wat je kunt doen ter voorbereiding op je pensioen. Het is ontzettend fijn dat Martijn alles bij elkaar heeft gezet en in een pakket presenteerde. Nu snap ik hoe het een zich met het ander verhoudt.”

“Mijn grootste zorg is niet financieel, maar juist: hoe ga ik mijn tijd indelen? Ik stel alles uit en denk elke keer: och, dat kan morgen ook. Maar het voelt niet bevredigend.”

“Ik ben 300% verrast en vind het allemaal zo professioneel. Vanmorgen zeiden we nog tegen elkaar: als het niet leuk is of als te commercieel, dan gaan we tijdens de lunch naar huis. Maar het gaat vandaag echt over de inhoud dus we blijven en kijken uit naar het middagprogramma!”

“Ik geniet enorm vandaag, af en toe is het gewoon lollig. Ik ben blij dat het niet heel serieus is. Maar ik steek er wel iets van op, bijvoorbeeld dat het niet alleen gaat over de financiële kant, maar dat het veel meer gaat over hoe je deze periode leuk maakt.”

“30 jaar geleden ben ik lid geworden van De Unie. Ik kwam voor het eerst in aanraking met een reorganisatie. Daardoor ben ik lid geworden van De Unie. De afgelopen jaren heb ik af en toe een vraag gesteld, maar eerlijk gezegd gaat het mij er niet om dat ik er iets aan heb. Ik ben lid geworden voor het maatschappelijk doel van een vakorganisatie als deze. Het gaat mij ook om de ander.”

“40 jaar geleden was er gerommel op mijn werk. Verschillende vakbonden presenteerden zich, maar ik heb gekozen voor De Unie. De belangrijkste reden was dat ik de anderen zo negatief en bijna activistisch vond. Dat terwijl ik al jaren met veel plezier voor mijn werkgever werkte. Ik ben nu 40 jaar lid en deze bijeenkomst sterkt mij weer in mijn keuze van destijds.”

Wij kijken terug op een geslaagd evenement. Ben je tussen de 60 en 66 jaar en ben je benieuwd wat de volgende fase, met pensioen gaan, voor jou betekent? De Unie wil graag betekenis geven aan jouw lidmaatschap en organiseert regelmatig evenementen om haar leden te inspireren en te informeren. Houd hiervoor onze website in de gaten of neem contact met ons op via sc@unie.nl of via 0345 851 963.