De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Sociale agenda verzekeringsbedrijven

In de branche is de gewoonte ontstaan om een sociale agenda af te sluiten. In de sociale agenda geven werkgeversorganisaties en vakorganisaties hun visie op de ontwikkelingen in de branche. In de agenda staan gemeenschappelijke ontwikkelingen centraal. Hoe verandert de omgeving van de sector? Wat betekent dit voor het werven van nieuwe medewerkers?

Hoe kunnen we zorgen voor een goede doorstroom van het huidige personeelsbestand? Wat betekenen actuele ontwikkelingen voor onderwerpen als beloning, pensioen en het vormgeven van een sociaal plan?

Status sociale agenda

Het stuk heeft formeel geen juridische status. Het is bedoeld om onderwerpen op de agenda te zetten en te houden. Maar het is natuurlijk belangrijk dat ook de leden van De Unie zich kunnen herkennen in dit stuk. De Unie heeft erop toegezien dat deze versie van de sociale agenda concrete doelen benoemd. Daarmee wordt de sociale agenda een stuk waarmee medewerkers de werkgever kunnen aanspreken.

Belangrijke hoofdstukken

Hoofdstuk 3 van de sociale agenda benoemt personeelsinstrumenten die medewerkers mogen verwachten van de werkgever. Biedt de werkgever een mogelijkheid om een eigen loopbaan vorm te geven? Is een leercultuur ontwikkeld in het bedrijf? Ondersteunt de werkgever medewerkers als die zijn of haar arbeidsmarktwaarde wil verbeteren?

Hoofdstuk 4 geeft inzicht in de ontwikkelingen waaraan De Unie en de werkgeversorganisatie werken met de cao. Maakt dit medewerkers enthousiast of juist ongerust? Is er tijd om mee te helpen deze ambities te ontwikkelen? Of juist andere zaken op de agenda? Neem dan contact met mij op. Ik ben bereikbaar via e-mail: inge.de.vries@unie.nl of bel 06-52522091.

Geef een mening

De sociale agenda lezen en een mening erover geven? Zijn er suggesties hoe de sociale agenda bij het bedrijf kan helpen? De Unie wil graag met de leden in gesprek. Namens de leden kunnen wij overleg voeren met de werkgever over de sociale agenda.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht. Neem dan contact met mij op. Ik wil leden graag spreken en ik maak graag een afspraak met groepen belangstellenden om de sociale agenda te bespreken. Ik ben bereikbaar door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel 06-52522091.