De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sabic: Stand van zaken cao-onderhandelingen

02 maart 2021

Sinds onze laatste terugkoppeling vanuit het verloop van de cao-besprekingen hebben we opnieuw een aantal keren met je werkgever onderhandeld voor een nieuwe cao.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

De laatste keer was op woensdag 24 februari 2021. Tijdens dit overleg heeft De Unie zich opnieuw constructief opgesteld en nieuwe stappen gemaakt richting de werkgever. Tevens hebben we onze onderwerpen die meer prioriteit genieten uitgebreid aan orde de gesteld.

We hebben wel een overeenstemming over een aantal afspraken zoals bedrijfs-AOW, structurele vergoeding voor thuiswerken met terugwerkende kracht vanaf maart 2020.

Bedrijfs-AOW:

Sabic staat open hiervoor maar wil samen met de vakorganisaties nog een aantal zaken nader verkennen in een aparte bijeenkomst, zoals budget, kostenneutraliteit, herbezetting en omvang.

Daarnaast blijven er grote verschillen bestaan tussen Sabic en De Unie zoals:

Loon en looptijd:

Bijvoorbeeld de loonruimte, Wij zijn van 3% voor 1 jaar overgestapt naar 2,75%. Sabic wil vooralsnog niet meer dan 1,75% per 1 juli 2020 en 1,85% per 1 juli 2021 aanbieden.

Thuiswerken:

Eénmalige vergoeding voor aangeschafte faciliteiten ten behoeve van thuiswerken: De Unie wil graag naast een structurele vergoeding voor thuiswerken ook een éénmalig bedrag ter vergoeding van de materialen die de medewerkers hebben moeten aanschaffen om thuis te kunnen werken. Sabic is bereid om € 4,- bruto per dag te betalen aan de medewerkers die formeel thuis mogen werken sinds 1 maart 2020. Meer dan dit wil Sabic niet doen helaas tot nu toe.

Opkomstdagen (ODO dagen):

De Unie wil graag van de 5 extra opkomstdagen af omdat deze niet efficiënt werken en niet motiverend zijn voor de medewerkers die hiermee te maken hebben. De Unie is zelfs bereid het te accepteren als de werkgever een deel hiervan (3-dagen) zou willen afschaffen. Sabic houdt hardnekkig vast aan deze regeling en toont weinig empathie voor de argumenten van de medewerkers die van deze regeling met gegronde argumenten af willen.

Hay schalen van 14 t/m 16:

We willen graag nog steeds dat deze schalen ongeclausuleerd worden opgenomen in de nieuwe cao. Sabic is nog steeds geen voorstander hiervan.

Verlofdag op 5 mei:

Ondanks onze toenadering om 5 mei één keer per 5 jaar als een betaald verlofdag (in plaats van elk jaar) op te nemen in de nieuwe cao, wordt niet geaccepteerd door Sabic.

De volgende onderhandelingen vinden plaats op 24 maart 2021 en we hopen deze keer fysiek aanwezig te zijn in plaats van de digitale vorm. We zullen je op de hoogte blijven houden van de verdere ontwikkelingen.

Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben dan kun je met mij contact opnemen via e-mail suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid