De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Sabic IP: De Unie gaat de positie van Exempts op de agenda zetten. Help jij ons?

Lees  hier de brief met de cao-voorstellen, die wij aan de werkgever hebben gestuurd.

Het cao-overleg begint op 12 november 2018. De volgende data zijn op 22 november en 10 december 2018.

Zoals in de nieuwsbrief te lezen, gaan wij conform de uitslag van de enquête die wij onder leden en niet leden hebben gehouden, de positie (of beter gezegd….het gebrek aan positie) van Exempts nadrukkelijk op de agenda zetten. Dus Exempts als groep naar voren brengen, want als collectief kun je meer bereiken dan als individu.

Wij willen daarmee ook de kunstmatige grens doorbreken tussen medewerkers die onder de cao vallen en medewerkers die niet onder deze cao vallen. Uiteraard met oog voor de verschillen die tussen functies bestaan.

Wij als de onderhandelingsdelegatie van De Unie, hebben niet de illusie dat de werkgever ineens het licht ziet. Wij willen wel een eerste steen in de vijver gooien. Als je nooit ergens aan begint, dan kom je ook nooit ergens.

Wij voelen ons hierin door de vele reacties ondersteund van leden en niet leden.

Dit ontkiemende gevoel moet wel verstevigd worden. Hulp van Unie-leden is nodig. Zonder Unie-leden kunnen wij de vele collega’s die geen lid van De Unie zijn niet bereiken. En als de Unie-leden niet bereikt worden, dan weten zij niet wat wij aan het doen zijn.

Wij vragen de Unie-leden dan ook met klem om deze nieuwsbrief (en de volgende nieuwsbrieven) die jij van ons krijgt te delen met de collega’s in Bergen op Zoom en in Raamsdonksveer. Dit kan per mail, persoonlijk of de nieuwsbrief uitdelen.

Zijn er ideeën, opmerkingen of suggesties, laat het de belangenbehartiger weten via e-mail marco.vallebella@unie.nl.