De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Saab Technologies: Eind april referendum cao

12 maart 2021

Tijdens de informatieve (digitale) bijeenkomst eind vorig jaar is besloten om de stemming over de nieuwe cao 2020/2021 uit te stellen tot maart.

 

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Op grond van het feit dat alle cao-partijen (management, FNV Finance en De Unie) ingestemd hebben met het DigiC-traject zullen alle medewerkers dus in de gelegenheid zijn om zijn of haar stem uit te brengen. Reden van uitstel van het referendum was de onduidelijkheid inzake de functiebeschrijvingen en het salarishuis. Vanaf begin dit jaar zijn er door Saab Technologies vorderingen gemaakt, echter deze vorderingen hebben nog niet geleid tot een positief advies van de ondernemingsraad (OR). De OR heeft concrete voorstellen gedaan inzake aanpassingen die gerealiseerd zouden moeten worden om tot een positief advies te komen. Inmiddels wordt hier volgens een strak tijdschema aan gewerkt.

Er zijn op basis van voorstaande verschillende mogelijkheden.

  • Referendum eind maart: Op zich kan dit, maar op dat moment is er nog steeds te weinig informatie beschikbaar om te stemmen.
  • Functiehuis / salarishuis uit cao-onderhandeling halen: Ook dit is natuurlijk mogelijk, echter dit komt niet overeen met hetgeen we uiteindelijk willen bereiken in relatie tot het functiehuis en salarishuis. Zoals we eerder aangegeven hebben is ons doel dit onderdeel te laten blijven van de cao, hetgeen overeenkomt met de uitkomsten van ons gezamenlijk DigiC-traject.

Door deze ontwikkeling is het niet mogelijk om het geplande referendum over de cao 2020/2021 eind maart te laten plaatsvinden. De verwachting is dat dit wel kan plaatsvinden eind april/begin mei.

Contact

Zijn er vragen neem dan contact met de belangenbehartiger Sjerp Holterman op via e-mail sjerp.holterman@unie.nl of bel 06-5252 2030.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Saab: De Unie

Aansluitend op de nieuwsbrief van woensdag kan ik je melden dat we een positieve reactie van het management hebben ontvangen….

Word gratis lid