De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Saab: De Unie

26 maart 2021

Aansluitend op de nieuwsbrief van woensdag kan ik je melden dat we een positieve reactie van het management hebben ontvangen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Men bevestigt dat er juridisch gezien sprake is van overgang onderneming en dat dit tot gevolg heeft dat de huidige arbeidsvoorwaarden mee overgaan naar de nieuwe organisatie. Er zijn verschillende arbeidsovereenkomsten en dat maakt het lastig om dit collectief op te lossen in één generieke, collectieve regeling. Het is niet de bedoeling van het management om nadelige bepalingen op te leggen. Het voorstel van het management is dan ook om dit op individueel niveau te gaan bespreken indien er in individuele gevallen sprake is van een wijziging. De Unie wil je vanzelfsprekend ondersteunen in die situatie.

De reactie is besproken met een afvaardiging van de kadergroep en met onze jurist. Op basis daarvan hebben wij onderstaande reactie verstuurd.

‘Beste Karin, Hartelijk dank voor de reactie. Ik begrijp dat jouw reactie betekent dat ook het management van mening is dat er sprake is van overgang van onderneming en dat dit inhoudt dat er geen sprake zal zijn van wijzigingen in arbeidsvoorwaarden. Tevens begrijp ik dat, indien er volgens betrokkene sprake is van een wijziging van arbeidsvoorwaarden, deze betrokkene in overleg met HRM tot een aanpassing kan komen waardoor er geen sprake is van een verslechtering. Vanzelfsprekend is De Unie beschikbaar voor de achterban om hen in dit proces te ondersteunen. Graag ontvang ik op korte termijn jouw bevestiging van voorstaande.’

Vanzelfsprekend houden we je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Contact

Indien je vragen hebt naar aanleiding van voorstaande stuur dan een mail naar sjerp.holterman@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid