De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

RJC: Stem over rooster en duurzame inzetbaarheid

De afgelopen weken hebben de bonden en het RJC meerdere informatiesessies gehouden over de afspraken die De Unie en andere bonden met het RJC hebben gemaakt over de volcontinue roosters en duurzame inzetbaarheid RJC-breed. De afspraken zijn hier te downloaden en te lezen.

Nu niet iedereen aanwezig heeft kunnen zijn of bepaalde vragen heeft gemist, heeft De Unie samen met RJC de meeste van de besproken vragen op een rij gezet. De vragen en de antwoorden zijn hier te downloaden. Lees ze goed door want wellicht staat één van jouw vragen erbij. Daarnaast heb we besloten op basis van de opmerkingen en die van je collega’s om toch een digitale stemming te houden. Voor degenen die al gestemd hebben; deze stemmen nemen we mee. Er hoeft dus niet nog een keer gestemd te worden. Dat mag wel, dan telt de stem in deze digitale stemming.

Lees hier de uitgebreide uitleg over de afspraken.

Gratis vakbondslidmaatschap

En als laatste staan we nog even stil bij de vakbondscontributie. Iedereen die op 1 januari van dit jaar lid was van De Unie krijgt van de werkgever het lidmaatschap voor 2019 betaald. Het RJC heeft deze regeling met de bonden verruimd door ook het lidmaatschap voor een jaar, indien je later in 2019 een lidmaatschap aangaat, te vergoeden. Hoe we dit praktisch gaan invullen zal op een later moment aan de leden worden bericht. Maar je kunt als lid van De Unie nu heel makkelijk je collega lid maken. Het kost namelijk het eerste jaar helemaal niets. Dit kan eenvoudig via www.unie.nl/word-lid. De Unie regelt de rest.

Stemmen

De Unie-leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen. De Unie heeft de afspraken rond het rooster en verdere duurzame inzetbaarheid positief aan de leden voorgelegd.

Contact

Zijn er nog vragen of opmerkingen neem dan contact met de belangenbehartiger op via e-mail gertjan.tommel@unie.nl of bel 06-5252 2034.