De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Rabobank: Jaarcijfers 2021

10 februari 2022

Nettowinst Rabobank bijna 3,7 miljard euro

De Rabobank heeft op 10 februari 2022 de jaarcijfers over het jaar 2021 gepubliceerd. De bank presenteert een nettowinst van bijna 3,7 miljard euro. De trend die we al zagen bij de publicatie van de halfjaarcijfers (resultaat van 2,2 miljard euro over de eerste 6 maanden van 2021) is doorgezet.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

De Rabobank meldt in het persbericht:

“De nettowinst van Rabobank bedroeg EUR 3.692 miljoen in 2021, tegenover EUR 1.096 miljoen in 2020. Waar de resultaten van 2020 nog aanzienlijk beïnvloed waren door de effecten van Covid-19, zorgden de verbeterde marktomstandigheden en goede prestaties in verschillende bedrijfsonderdelen voor deze sterke financiële resultaten”.

De medewerkers van de Rabobank hebben bijgedragen aan deze sterke financiële resultaten. Nu de jaarcijfers positief uitvallen zullen de leden van De Unie sterker aandringen op een fatsoenlijke loonsverhoging. De Unie vindt dat de Rabobankmedewerkers in slechte tijden hun salarisverwachtingen hebben beperkt. Nu is het aan de Rabobank om het sociale contract in te lossen en medewerkers ook van de positieve ontwikkelingen mee te laten profiteren.

Periodiek overleg januari 2022

In januari 2022 is er een kort periodiek overleg gehouden. Eigenlijk te kort, waardoor we keuzes moesten maken welke onderwerpen behandeld konden worden.

Op de agenda stonden:

  • Persoonlijk ontwikkelbudget
  • Grow
  • Evaluatie van de vrijwillig vertrekregeling

Grow
De werkgroep Grow gaat enkele pilots opzetten die erop gericht zijn het gebruik van Grow te verbeteren. We laten het doel van de studieafspraak, mogelijkheden onderzoeken om belonen en beoordelen los te koppelen niet los.

Persoonlijk ontwikkelbudget
Naar aanleiding van berichten van leden heeft De Unie in het periodiek overleg het onderwerp persoonlijk ontwikkelbudget ingebracht. Ook de Rabobank had klachten ontvangen van medewerkers dat zij hun persoonlijk ontwikkelbudget niet vrij konden besteden. De Rabobank heeft hier onderzoek naar gedaan, wij voegen daar nog enkele vraagpunten aan toe. In het periodiek overleg van februari willen we hier nog verder op ingaan.

Vrijwillig vertrekregeling
De vrijwillig vertrekregeling is een van de instrumenten in het sociaal plan die de Rabobank kan inzetten als er sprake is van een reorganisatie waarbij afgespiegeld wordt. Dit instrument is de afgelopen periode beperkt ingezet. De evaluatie wijst uit dat medewerkers wel tevreden waren als deze keuze-optie werd opengesteld. Zij waren blij dat ze zelf regie hadden in het traject en niet uitsluitend afhankelijk waren van de uitkomst van de afspiegeling.

Volgend periodiek overleg

In een volgend periodiek overleg willen wij de volgende onderwerpen bespreken:

  •  inroostering van financieel adviseurs
  •  jaarcijfers 2021
  •  persoonlijk ontwikkelbudget

​​​​​​​Uiteraard kunnen we de agenda nog aanvullen.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger, Inge de Vries op via inge.de.vries@unie.nl of app naar:
06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid