- De Unie - https://www.unie.nl -

Rabobank: Enquête salarisverhoging cao Rabobank 2023

Welke salarisverhoging verwacht jij in 2023?

De cao-onderhandelingen worden in een bijzondere sfeer gehouden. De hoge inflatie en de langdurige loonmatiging bij de Rabobank zorgen voor veel onvrede onder de medewerkers. Door de hoge winst over 2021 en de krappe arbeidsmarkt is bij medewerkers het idee van nu of nooit ontstaan. De Unie heeft hierop gereageerd met een stevige loonvraag. In de cao-onderhandelingen vragen de vakorganisaties aan de Rabobank om de lonen en de loonschalen met 5,5% te verhogen. De 5,5% komt overeen met de inflatieverwachting van de Rabobank voor het jaar 2022. Daarnaast vragen we 1,5% als eerste stap om het koopkrachtverlies uit het verleden te repareren.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Petitie

Door medewerkers van de Rabobank is een petitie gestart. In deze petitie wordt de Rabobank gevraagd om een cao waarin het koopkrachtverlies substantieel wordt gerepareerd.

De petitie loopt goed, het aantal medewerkers dat die de petitie hebben getekend, groeit naar de 8.000.

Poll vakorganisaties

Wij willen graag weten wat de medewerkers die de petitie ondertekend hebben, concreet verwachten. Daarom organiseren vakorganisaties een snelle enquête waarin we de medewerkers van de Rabobank vragen om aan te geven wat zij realistisch vinden als structurele salarisverhoging. Dat is een vraag waar je misschien even over na moet denken, want het gaat niet alleen om je eigen portemonnee maar ook om die van de CFO.

Doe mee en verspreid de poll

Vul de poll in. Stuur vervolgens deze nieuwsbrief door naar je collega’s. We willen zoveel mogelijk medewerkers bereiken. Deze poll staat open op maandag 28 maart en dinsdag 29 maart. Woensdag 30 maart 2022 is de laatste dag van het cao-overleg. Dan moeten vakorganisaties en Rabobank een definitief besluit nemen over de structurele salarisverhoging.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met de belangenbehartiger Inge de Vries op. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl