De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Rabobank: cao-proces

De eerste berichten over de start van het cao-proces hebben de medewerkers wellicht al voorbij zien komen. Tijd om ook vanuit De Unie aan te geven hoe dit proces verloopt en hoe de Unie-leden input kunnen leveren.

Cao-proces

Omdat het vorige cao-proces niet zo goed is bevallen, pakken de cao-partijen het deze keer anders aan. We zijn deze zomer al begonnen met de vraag hoe we het proces dan anders doen. Cao-partijen willen meer met, voor en door de medewerkers tot een nieuwe cao, sociaal plan en pensioenregeling komen per 1 januari 2021. We komen daarom ook op verschillende locaties in het land langs om daar niet alleen met elkaar maar vooral ook met de medewerkers te spreken over wat hen bezighoudt.

We hebben het proces ook opgeknipt in een oriëntatie- en onderhandelfase. In de oriëntatiefase werken vijf themagroepen de onderwerpen waarderen & belonen, sociaal plan & wendbaarheid, opleiding & ontwikkeling, pensioen en coöperatieve cao verder uit. De groepen leveren ieder een rapport op aan cao-partijen met daarin keuzes, richtingen en scenario’s voor de onderhandelingen. De themagroepen zijn in september begonnen en leveren in februari 2020 hun rapporten op. De inhoud ervan delen we ook met de Unie-leden, zodat zij weten welke keuzes er (te maken) zijn.

De themagroepen bestaan uit vertegenwoordigers van HR, vakbonden, OR en Rabopensioenfonds. Ze betrekken daarbij diverse belangengroepen zoals Jong Rabo, de VGR alsook medewerkers via enquêtes, verdiepingssessies, focusgroepen en Yammer. Op 5 december 2019 hebben cao-partijen via een persoonlijke mail de medewerkers van Rabobank en Obvion gevraagd om onze online vragenlijst in te vullen. Vul alsjeblieft de vragenlijst in en geef aan wat belangrijk is voor de nieuwe cao. Je kunt hem tot en met 13 december 2019 invullen. Het kost je ongeveer 10 minuten.

Na het voorwerk in de oriëntatiefase starten we in maart 2020 met de onderhandelingen tot aan de zomer van 2020. Veel later kan niet omdat het Rabopensioenfonds de tijd nodig heeft om de nieuwe pensioenregeling in te regelen voor januari 2021. Voor de start van de onderhandelingen kom ik uiteraard bij de Unie-leden terug met de vraag wat de Unie-leden voor inzet voor de onderhandelingen willen.

De delegatie van De Unie bestaat uit kaderleden Mohamed Saddiki en Alexandra Bolland. Michel Zwerink en Marja Roosen zijn als reserve beschikbaar. Zo hebben de andere vakbonden en ook de Rabobank hun delegaties aan tafel. De cao-partijen worden begeleid door externe procesbegeleiders Michel Donners voor de cao en het sociaal plan en Joop Rietmulder voor het onderdeel pensioen.

Contact

Reageren op deze nieuwsbrief of contact hebben over een collectieve zaak? Ik ben bereikbaar via emanuel.geurts@unie.nl of via telefoonnummer 06-52 52 20 74. Neem voor individueel advies contact op met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via e-mail sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen graag!