De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Privacy op je werk (2/3) − Camerabeelden

Wat mag je baas allemaal over jou weten?

We komen er steeds meer achter hoeveel mensen en organisaties meer over ons weten dan we dachten. Dus beschermen we onze gegevens steeds meer. Omdat privacy ook op de werkvloer een heel belangrijke rol speelt, staat De Unie daar deze week uitgebreid bij stil. Want wat mag je werkgever eigenlijk over jou weten, en waarvan mag jij zeggen: ‘Gaat je niets aan’? Vandaag: cameratoezicht op de werkvloer.

 Werkgevers kunnen ‘de zaak’ en hun werknemers op verschillende manieren controleren: onder meer met kloksystemen, GPS of monitoren van internet- en telefoonverkeer. Maar werk je op Schiphol, in een discotheek of bij een juwelier, dan is de kans groot dat je ook op camerabeelden te zien bent. Natuurlijk ter bescherming van kostbare juwelen of de veiligheid van bezoekers en voorbijgangers. Maar het maakt ook inbreuk op jouw privacy.

Mag je werkgever jou controleren met camera’s?

Je werkgever mag jou en je collega’s controleren met camerabeelden als er een zwaarwegender belang is dan privacy. Zoals de veiligheid van alle Schiphol-bezoekers. Er mag dan geen andere manier voorhanden zijn: je werkgever moet altijd de simpelste, minst ingrijpende controlemethode gebruiken. Denk aan detectiepoortjes bij de uitgang tegen diefstal, in plaats van cameratoezicht. Hangt je werkgever toch camera’s op en blijkt uit beelden dat je je werk slecht doet? Dan mogen die niet gebruikt worden tegen jou; de beelden zijn er namelijk voor een ander doel – al laat een rechter zulk bewijs toch soms toe in een rechtszaak.

En mag je werkgever jou filmen zonder dat jij dat weet?

Wil je werkgever camera’s ophangen? Dan moet jij daar altijd over worden geïnformeerd; meestal staat zoiets op een bordje bij de ingang of in een reglement, protocol of de gedragsregels. En is er in je bedrijf een ondernemingsraad? Dan moet deze instemmen voordat je werkgever de camera’s ophangt. Dat moet de OR overigens met elk personeel-volgsysteem, dus ook voor een GPS-tracker in de auto.

Geheime controle

Toch kan je werkgever ook geheime controles uitvoeren, maar alleen in bijzondere situaties. Bijvoorbeeld als er een concreet vermoeden is dat jij of een collega iets doet wat strafbaar of verboden is, zoals stelen uit kassa. De camera mag dan alleen op de kassa gericht zijn, en niet op de hele zaak. Vermoed je baas dat iemand ’s nachts uit het magazijn jat? Dan mag er alleen daar een camera hangen, die alleen ’s nachts opneemt.

Juist voor geheime controles geldt dat het belang voor de werkgever veel zwaarder moet wegen dan privacy. Daarom staat een rechter bewijs van mystery shoppers met verborgen camera bijvoorbeeld niet toe; de inbreuk op je privacy is dan te groot. In sommige gevallen moet je werkgevers zelfs afstemmen met de Autoriteit Persoonsgegevens of verborgen camera’s te ingrijpend zijn.

Sowieso mogen geheime controles nooit structureel zijn, alleen bij uitzondering. Ook moeten jij en je collega’s weten dat je werkgever het middel kan gebruiken, bijvoorbeeld via een reglement. De OR moet ook hier weer toestemming voor geven. En heeft er een geheime controle plaatsgevonden? Dan moet jij daar altijd over worden geïnformeerd; zelfs als de controle niets heeft opgeleverd of de actie niet op jou gericht was.

Wat gebeurt er met de camerabeelden?

Je werkgever mag de beelden niet langer bewaren dan noodzakelijk; de richtlijn van de Autoriteit Persoonsgegevens is maximaal vier weken. Is er een incident vastgelegd op de beelden? Dan mag je werkgever deze bewaren tot het incident is afgehandeld.

Vragen?

Wil je weten of je werkgever jou controleert, en hoe dan? Check dan je bedrijfsreglement of de gedragsregels. Of vraag het even na: je werkgever moet namelijk gewoon eerlijk antwoord geven. Ook kun je altijd contact opnemen met de specialisten van De Unie. Zij leggen je haarfijn uit wat je rechten zijn en hoe je het gesprek aan kunt gaan over jouw privacy op de werkvloer. Bel of mail ons via 0345 851 963 of sc@unie.nl.

Dit artikel maakt deel uit van onze privacyreeks. Eerder deze week hebben we het eerste deel gepubliceerd, maandag komt het laatste. Dus meer weten over privacy, je werkgever en jouw rechten op de werkvloer? Volg De Unie!