De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

PLUS en Coop supermarkten: We hebben een akkoord bereikt!

We hebben een akkoord bereikt met Plus/Coop over het sociaal plan voor de werknemers van de hoofdkantoren. Jullie input was heel belangrijk tijdens de onderhandelingen. We hebben helaas niet alles bereikt wat we wilden, maar het meeste gelukkig wel. Het hele sociaal plan kan je hier lezen. Hieronder vind je alvast de hoofdpunten.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Ontslagvergoeding

Het goede nieuws is dat de ontslagvergoeding blijft zoals die in het oude sociaal plan was. Ook hebben we betere afspraken kunnen maken over het borgen van jouw rechten. Er komt nu een bredere begeleidingscommissie. In de oude situatie kon de HR-directeur zo maar een besluit nemen.

Juridische ondersteuning

Als vakbondslid krijg je juridische ondersteuning tot € 750,- vergoed. Dit is heel belangrijk. Onze eigen juristen kunnen je vrijwel altijd voor dat bedrag bijstaan. Natuurlijk zijn zij op de hoogte van alle ins en outs van het sociaal plan. Dit helpt echt bij de beoordeling of alles wel op de juiste manier afgehandeld wordt. Ook daarvoor ben je natuurlijk lid van De Unie.

Woon-werkverkeer en thuiswerken

Helaas mag je niet rekenen met een gemiddelde reisafstand. Dat vinden we jammer, maar dat hebben we niet kunnen afspreken. We begrijpen je werkgever, omdat het heel lastig te berekenen is. Wel hebben we de afspraak gemaakt dat vrijwel iedereen in de gelegenheid gesteld wordt buiten de spits om te reizen. Bijvoorbeeld door eerst thuis te werken.

Stemming

Lees het sociaal plan vooral aandachtig door en breng daarna je stem uit tot en met zondag 23 januari. De leden hebben hierover een uitnodiging ontvangen. We leggen je het sociaal plan positief voor, maar onze leden bepalen. Zo hoort dat bij een vakbond. De stemming eindigt dus op 23 januari. De uitslag van de stemming delen we zo snel mogelijk met jou en met je werkgever.

Contact

Mocht jij vragen hebben stuur dan de belangenbehartiger Gerard van der Lit een e-mail via gerard.van.der.lit@unie.nl.

 

Afdrukken