De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Picnic en De Unie presenteren cao-resultaat

De Unie en Picnic presenteren vandaag, 10 april, een pakket arbeidsvoorwaarden voor de ruim vierduizend medewerkers van Picnic. De cao heeft een looptijd van twee jaar. In de voorgestelde cao zijn onder andere een loonsverhoging van 6 procent (over twee jaar, 3,5 % dit jaar, 2,5 % in 2021), een hogere pensioenbijdrage, extra vakantiedagen en een opleidingsbudget geregeld. Ook is afgesproken dat medewerkers sneller (na maximaal 2 jaar) in vaste dienst komen.

De Unie heeft de inzet voor de onderhandelingen bepaald volgens de DigiC methode: álle medewerkers mochten eind vorig jaar aangeven wat ze geregeld wilden zien in een cao. Met dat pakket is De Unie in gesprek gegaan met de leiding van Picnic.

Het zou de eerste cao voor webwinkels zijn en Picnic ziet de overeenkomst dan ook als een voorbeeld voor andere e-commercebedrijven. Die worden uitgenodigd aan te sluiten.

De medewerkers van Picnic worden de komende dagen door De Unie uitgebreid geïnformeerd over de inhoud van het akkoord via webinars. Er kunnen vragen worden gesteld en alle medewerkers kunnen tot en met 16 april stemmen. Op vrijdag 17 april moet duidelijk zijn of een meerderheid ‘ja’ zegt tegen het pakket.