De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Overheid versterkt steunmaatregelen

Het coronavirus heeft langer impact op de Nederlandse maatschappij en werkgelegenheid dan gehoopt en verwacht. Daarom heeft het kabinet aangekondigd de huidige steunmaatregelen te verruimen. Dit heeft gevolgen voor de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) en de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) betekent. Welke, dat lees je hier.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

Een paar maanden geleden kondigde het kabinet alweer het derde NOW-pakket aan. Deze steunmaatregel loopt tot 1 juli 2021 en is verdeeld in drie tijdvakken: oktober – december, januari – maart en april – juni. Het plan was om de steun met elk nieuw tijdvak te versoberen en af te bouwen. Nu is besloten om het eerste kwartaal van 2021 hetzelfde te houden als het laatste van 2020. Organisaties die nu worden geraakt door de nieuwe lockdown, kunnen zo rekenen op meer steun via de NOW in 2021.

Weten hoe de NOW 3 ook alweer werkt? Je leest het hier.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

Ook de TVL wordt verruimd. Zo wordt het subsidiepercentage verhoogd van 50 tot 70 procent, afhankelijk van het omzetdervingspercentage. Ondernemingen die veel last hebben van omzetverliezen door overheidsmaatregelen, krijgen hierdoor meer subsidie. Denk aan café’s, restaurants, niet-essentiële winkels en toeleveranciers.

Meer lezen over de NOW, TVL én andere regelingen die versterkt zijn? Dat kan op de website van de Rijksoverheid.

Meer weten

Ben je benieuwd wat deze beslissingen betekenen voor jouw inkomen of heb je vragen over dit artikel? Neem gerust contact op met ons Service Center. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur via sc@unie.nl en 0345 851 963.