De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

NN Group en Delta Lloyd: Principeakkoord cao en sociaal plan

De Unie heeft een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao en sociaal plan. Wij adviseren de leden om met deze afspraken akkoord te gaan. De Unie heeft op een aantal onderwerpen belangrijke verbeteringen afgesproken en leggen dit positief aan de Unie-leden voor.

Aanpak van de onderhandelingen

Het resultaat van onderhandelingen van december 2018 is door de leden van De Unie afgewezen. De Unie heeft vervolgens geïnventariseerd waar de leden ontevreden over waren. Deze punten zijn ingebracht bij het cao-overleg. Dit overleg heeft geleid tot een aantal belangrijke verbeteringen. In de onderhandelingen zijn keuzes gemaakt, het bleek niet mogelijk om op alle bezwaarpunten een tegemoetkoming van de werkgever te krijgen. Maar we hebben veel onderwerpen wel kunnen verbeteren en daar zijn we tevreden over.

Informatie

De volgende documenten zijn beschikbaar:

  • Principeakkoord (klik hier)
  • Bijlage principeakkoord (klik hier)
  • Wijzigingen principeakkoord in vergelijking met resultaat van december 2018 (klik hier)
  • De nieuwe salarisschalen (klik hier)
  • Toelichting van De Unie op het principeakkoord. (klik hier)

Op SAM kunnen de medewerkers de nieuwe rekentool invullen. Hierdoor krijgt de medewerker inzicht in het effect op eigen situatie.

Het principeakkoord wordt toegelicht in twaalf informatiebijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden aangekondigd op SAM. Het lukt ons niet om op alle informatiebijeenkomsten aanwezig te zijn. De Unie-leden kunnen uiteraard naar de informatiebijeenkomst op de werklocatie gaan om vragen te stellen. Neem ook collega’s mee!

Stemmen

De stemming wordt later opengesteld. We laten deze aansluiten op de medewerkersbijeenkomsten. De Unie-leden ontvangen hierover nog een apart bericht van De Unie. Als Unie-leden al eerder een reactie willen geven, dan kunnen zij dit aan ons laten weten.

Zijn er specifieke vragen, stuur dan een e-mail  naar: inge.de.vries@unie.nl of harma.pethke@unie.nl.