De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

NN Group en Delta Lloyd: cao-onderhandelingen verslag en ledenbijeenkomst

Op vrijdag 23 november 2018 zijn we verder gegaan met de onderhandelingen. Dit is het eerste deel van het verslag van 23 november 2018. We hebben voor het eerst echt onderhandelingen gevoerd over het sociaal plan. Daarna zijn we verder gegaan met het salarisgebouw en de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden (de afstemming van de cao NN en de Delta Lloyd cao). Een verslag van dit tweede deel ontvangen de Unie-leden later deze week.

Enquête

Vorige week hebben we een enquête toegestuurd. We hebben heel erg veel reacties gekregen. Wij danken iedereen hier hartelijk voor. We nemen alle meningen mee naar de onderhandelingen.

Sociaal plan situatie 2018

NN Group heeft een sociaal plan, het Sociaal Reorganisatie Kader. Dit plan eindigt op 31 december 2018. Delta Lloyd heeft nog een eigen sociaal plan. Dit plan eindigt op 31 december 2019. In 2017 heeft De Unie een reorganisatiekader afgesproken met NN Group. Dit was noodzakelijk om de beide sociaal plannen naast elkaar uit te kunnen voeren. Dit reorganisatiekader loopt ook eind van dit jaar af.

Standpunt De Unie

In de voorstellenbrief van De Unie zijn we van twee mogelijkheden uitgegaan. Of we sluiten een geheel nieuw sociaal plan af voor de hele organisatie met echte vernieuwingen. Of we houden het sociaal plan Delta Lloyd tot eind 2019 en we verlengen het Sociaal Reorganisatie Kader NN Group voor een langere periode. Dan stromen de ex-Delta Lloyd-medewerkers in 2020 in het NN-sociaal plan.

Omdat we pas laat aan dit onderdeel zijn begonnen, is het onvermijdelijk dat we de tweede optie uitwerken. In dit geval moeten we ook het reorganisatiekader verlengen, omdat de beide sociaal plannen langer naast elkaar blijven bestaan.

Mening van de werkgever

De werkgever heeft nog geen formeel voorstel gedaan. Maar we hebben natuurlijk wel al veel gesproken over het sociaal plan. Voor de zomer, tijdens het co-creatie traject, is intensief onderzoek gedaan. Daar bleek natuurlijk ook wel het standpunt van de werkgever.

De twee discussiepunten die opvallend vaak gevoerd zijn de afgelopen maanden:

  1. De werkgever heeft veel bezwaar tegen de hoge beëindigingsvergoedingen die betaald worden aan medewerkers die nog op de “glijbaan” van het SKR NN Group zitten. Bedragen die boven de € 325.000,- grens uitkomen lijken in de allergiezone te zitten, zeker als de betrokkene snel een andere baan vindt.
  2. De werkgever spreekt haar ongenoegen uit over de keuze die boventallige medewerkers hebben tussen een passende functie of het sociaal plan. Dit kan nu bij allebei de sociaal plannen voorkomen. Een boventallige medewerker die een passende functie aangeboden krijgt, kiest soms liever voor het sociaal plan, waarbij een beëindigingsvergoeding wordt betaald. NN Group maakt dan kosten om een nieuwe medewerker aan te trekken. De Unie stelt daartegenover, dat interne medewerkers gepasseerd worden voor vacatures. Dus medewerkers die graag willen blijven werken, passend werk kunnen aanwijzen, maar die geen kans krijgen. Met andere woorden, er is in de organisatie ook nog wel wat te verbeteren.

Ledenvergadering

Op 6 december 2018 is de laatste geplande onderhandelingsdag. De Unie wil Unie-leden optimaal in de gelegenheid stellen kennis te nemen van de laatste informatie. Wij willen graag de meningen mee kunnen nemen naar de laatste onderhandelingen. Daarom organiseren we twee ledenbijeenkomsten.
Het is krap in tijd maar wel erg belangrijk. We hopen dat de Unie-leden in de gelegenheid zijn om te komen.
Unie-leden zijn welkom op ons kantoor in Culemborg (Multatulilaan 12) op:

                                       Dinsdag 4 december vanaf 18.00 uur

Aanmelden voor de ledenvergadering kan hier. Dan zorgen wij voor koffie en een broodje. Collega’s zijn ook van harte welkom. (Graag ook collega’s aanmelden).

Contact

Op 6 december 2018 is de laatste onderhandeldag. Er moet nog veel gebeuren voordat er een onderhandelaarsakkoord kan worden gesloten. Voor De Unie is het belangrijk om de mening van de leden te kennen. Veel leden bellen en mailen met hun persoonlijke vragen en opmerkingen. Dat is belangrijk want dat geeft ons informatie. En wij kunnen misschien vragen al beantwoorden of zorgen wegnemen.

Neem contact met ons op via e-mail of telefonisch:
Inge de Vries    telefoon: 06-52522091 of e-mail: inge.de.vries@unie.nl
Harma Pethke  telefoon: 06-52522056 of e-mail: harma.pethke@unie.nl