De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Nieuwsbrief Stork over cao-onderhandelingen

Zoals iedereen weet liggen de cao-onderhandelingen al langere tijd stil. De gezamenlijke vakbonden hebben een ultimatum met onze eisen gestuurd, maar de werkgeversorganisatie FME gaat hier niet op in. Wat de werkgevers wel doen is onrust stoken. En niet met als doel eruit te komen! Binnen Stork wordt een poster gecommuniceerd “Pak die Kans” over het loonbod van de werkgevers. De gezamenlijke bonden willen eraan toevoegen: “Pak die kans om erop achteruit te gaan”, want:

  • Je loon gaat slechts met € 70,- bruto omhoog vanaf 1 november, je profiteert hier in 2018 dus maar 2 maanden van. Als je dat omrekent is dat 0,3% over 2018.
  • Je loon gaat in 2019 pas op 1 juli omhoog, dus je profiteert slechts de helft van het jaar van 3%, eigenlijk is dit dus maar 1,5% in 2019. Datzelfde geldt voor 2020.
  • De verwachte inflatie in 2019 is tussen de 2,1% en 2,3%.
  • Met het vrijvallen van de VEP-premie in 2020 steken de werkgevers 1,6% van de loonsom weer in hun eigen zak.
  • De loonsverhoging is niet gegarandeerd, maar de FME wil dat werkgevers hier vanaf kunnen wijken zonder dat jij daar iets over te zeggen hebt!
  • De loonsverhoging is niet van toepassing op inkomens vanaf € 96.485,81.

Bovendien is de cao meer dan alleen loon, onze onderhandelaars zeggen hierover: “Wij stellen ons nog steeds constructief op, maar onze inbreng ligt blijkbaar met een grote prop in hun prullenbak, van onze looneis tot overwerkvergoedingen en van generatiepact tot investering in werknemers”. Bij bijvoorbeeld inzoomen op het voorstel van de werkgevers om te komen tot een generatiepact is te zien dat de werkgevers als voorwaarde stellen dat alle seniorendagen en de extra vakantiedagen die zijn afgesproken in de cao (artikel 5.5) komen te vervallen. Op die manier wordt het generatiepact een verdienmodel voor de werkgevers!

Het is nu dé tijd voor een cao waarbij waardering voor de werknemer voorop staat. Zonder het harde werk geen winst. Er is al een tekort aan vakmensen; het aantal vacatures rijst de pan uit. Ook bij Stork hebben we vakmensen nodig. Daarom moeten we ervoor zorgen dat de sector een aantrekkelijke sector is om in te komen en te blijven werken! Kijk wat de vakbonden willen en wat de werkgevers daarop zeggen? Klik op de volgende link: https://mailchi.mp/unie/stand-van-zaken-cao-metalektro.

Acties bij Stork

We gaan door met onze acties! Totdat die goede nieuwe cao er is. Stork leden staken volop mee! Bij deze een bedankje aan de leden bij onder andere Turbo Blading, Stork Delfzijl, Stork Technical Services, Eqin, Thermeq en al die andere fantastische collega’s die al hebben meegestaakt! We zien alle Unie-leden graag binnenkort bij de volgende staking want wij gaan door voor een fatsoenlijke cao Metalektro! De Unie-leden ontvangen vanuit de regio waar ze werken kort voor de staking een stakingsoproep. Zijn er vragen over aansluiten bij de staking? Neem contact met ons op via ons speciale e-mailadres metalektro@unie.nl.

Wij horen geluiden dat Stork vraagt om te melden als medewerkers gaan staken. Dat hoeft niet! De gezamenlijke bonden hebben gemeld bij FME en ook specifiek bij Stork dat er gestaakt kan worden. Ga gewoon staken en geef Stork geen kans om anderen in te zetten op het werk!

Volg De Unie!

Meer informatie over wat de vorderingen zijn en op de hoogte blijven van acties waar De Unie aanwezig is, volg ons dan op www.facebook.com/ikbenmetaal.

Alle steun is welkom

Wij kunnen alle steun goed gebruiken. De Unie heeft zich tijdens de vorige en ook tijdens deze onderhandelingen met klem verzet tegen deze ontwikkelingen. Unie-leden waarderen wij zeer! Help ons door te kijken of er collega’s zijn die zich ook willen aansluiten bij De Unie. Daarmee kunnen we steeds beter ons geluid laten horen! Dit kan eenvoudig via www.unie.nl/wordlid.