De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

MITT: Wat wil jij in de nieuwe cao?

Hoewel de inkt van de huidige cao MITT nog maar net droog is, gaan we alweer met elkaar aan tafel om tot een nieuwe cao MITT te komen. De huidige cao loopt namelijk maar tot 1 april 2020.

Cao-inzet

Begin deze maand hebben de drie bonden met hun kaderleden overleg gehad over de komende onderhandelingen. Onderwerpen die aan bod kwamen, waren onder andere koopkrachtverbetering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioenpremie, generatiepact, jeugdlonen, dispensatiebeleid, PKB en de ploegenmatrix. Aan de leden nu de vraag wat jij in de inzetbrief van De Unie voor de nieuwe cao MITT 2020 en verder wilt hebben? Om een beetje op weg te helpen, is hier de arbeidsvoorwaardennota van De Unie. Graag ontvang ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, de inzet voor de nieuwe cao vóór maandag 2 december aanstaande via emanuel.geurts@unie.nl.

Start onderhandelingen

Dinsdag 3 december 2019 starten we met het eerste cao-overleg. De inzetbrief van De Unie, andere bonden en werkgevers komen dan aan bod. We hebben een viertal data gepland om tot een onderhandelingsresultaat te komen. Dit zijn 21 januari 2020, 18 februari 2020 en 23 maart 2020.

Kaderledengroep

Als Unie-lid kan je ook meedoen in de kadergroep. Dit houdt in dat je alle stukken van het cao-overleg krijgt of zelf met mij aan de onderhandelingstafel zit. Denk je dat dit wat voor jou is? Neem dan eens contact op met Unie-kaderlid, de heer Wita. Hij informeert je graag wat het inhoudt en waarom hij het leuk vindt.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je de belangenbehartiger bereiken via e-mail emanuel.geurts@unie.nl of via telefoonnummer 06-5252 2074. Voor individueel advies kan er contact opgenomen worden met de collega’s van de afdeling service center via 0345-851 963, via e-mail sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen graag!