De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MITT: pensioen

16 mei 2022
MITT

In deze nieuwsbrief informeer ik, Emanuel Geurts (belangenbehartiger), je over de nieuwe pensioenwetgeving vanuit de overheid en het daarbij behorende pensioentraject van sociale partners in de MITT.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Pensioenwet

Recent heeft het Kabinet nieuwe pensioenwetgeving naar de 2e Kamer gestuurd. Het wetsvoorstel vult de eerdere pensioenwet aan met concrete uitwerkingen van de twee pensioencontracten, te weten het flexibele en solidaire contract. Het wetsvoorstel wordt later dit jaar behandeld in de 2e en daarna 1e Kamer met de bedoeling om de wet op 1 januari 2023 in te laten gaan. Vanaf die datum kunnen cao-partijen overstappen naar één van de twee pensioencontracten. Of dit lukt, hangt niet alleen af van de politiek maar ook van de pensioenuitvoerders. Zij moeten de nieuwe wetgeving in hun systemen zetten om de keuzes van sociale partners ook uit te kunnen voeren.

Landelijke verenigingen van vakorganisaties en werkgevers hebben samen met de overheid een website gemaakt om informatie te geven aan werknemer en werkgevers over pensioen. Je kunt alles vinden over het wetgevingsproces, de pensioencontracten en vragen & antwoorden op https://www.werkenaanonspensioen.nl/.

Pensioentraject MITT

Om ons voor te bereiden op de nieuwe pensioenwetgeving spreken delegaties van de vakbonden, werkgevers en het pensioenfonds MITT elkaar ieder kwartaal over het te doorlopen proces. Dit onder leiding van een extern pensioenadviseur. We discussiëren over het pensioencontract, overzetten van opgebouwde pensioenrechten, nabestaandenpensioen en bepalen van de overgangscompensatie. We mikken op invoering van het nieuwe pensioencontract per 1-1-2025 of zoveel eerder of later als nodig is. Een belangrijke voorwaarde daarbij is wel dat de nieuwe pensioenwetgeving rond is.

Pensioen MITT

Ben je benieuwd naar jouw huidige pensioen bij pensioenfonds MITT? Dan kan je meer informatie vinden via de site https://www.pensioenfondsmitt.nl/. Als je vragen hebt over jouw pensioen, dan kan je deze stellen via https://www.pensioenfondsmitt.nl/contact/.

Reactie, vraag of contact

Heb je een reactie, vraag of wil je contact met mij? Je kunt me bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Voor persoonlijk advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chat op www.unie.nl. We helpen je graag!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Retail Non Food: Cao

Vorige week hebben wij je laten weten dat ruim 2 maanden informeel overleg met werkgevers helaas geen cao heeft opgeleverd….

Retail: Geen nieuwe cao

Per 1 januari 2024 is er geen nieuwe cao voor de retail. Deze week werd duidelijk dat er met de…

Word gratis lid