De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MITT: Inzet cao-onderhandelingen

21 september 2022
MITT

In dit bericht vraag ik Emanuel Geurts, als belangenbehartiger jouw input voor de nieuwe cao MITT en informeer ik je over pensioen, ontwikkelkalender, vacature in de klachtencommissie en contact met de Uniekaderleden in de MITT.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Onderhandelingen cao MITT

Op 4 oktober aanstaande starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao in de MITT. Om de inzet voor deze onderhandelingen te bepalen, ontvang ik graag jouw input. Welke zaken in de huidige cao MITT wil je wijzigen of mis je? De inzet van De Unie zal in ieder geval gaan over de invoering van het generatiepact en uiteraard loonsverhoging. Voor het bepalen van de loonvraag maken we graag gebruik van een tweetal enquêtes. Eéntje voor de leden van De Unie en ééntje voor niet-leden die je kunt verspreiden onder jouw collega’s. Deelname is vertrouwelijk. Reacties graag vóór vrijdag 30 september 2022.

Pensioen

De nieuwe pensioenwet is momenteel in behandeling bij de 2e Kamer. Op de gezamenlijke website van de overheid, werkgevers en vakorganisaties www.werkenaanonspensioen.nl lees je de vorderingen en vind je algemene informatie over pensioen. Op de site van pensioenfonds MITT vind je veel gestelde vragen en antwoorden over de nieuwe pensioenwet. Meer informatie over pensioen en onze ondersteuning daarbij lees je op de site van De Unie.
Wij zijn met de werkgevers in de MITT en Textielreiniging en het pensioenfonds MITT in gesprek over onder andere de invulling van het pensioencontract, reserves, indexatie, datum van invoering en de overgangsproblematiek. Zoals het er nu voorstaat, kiezen we voor het solidaire contract mét invaren en gaan we niet over naar een nieuw pensioencontract vóór 1 januari 2025. Een belangrijke voorwaarde om te komen tot een nieuwe pensioenregeling is wel dat de wet wordt aangenomen. Daarna kunnen we het pakket ter stemming voorleggen aan jou. Ik vermoed dat dit ergens in het eerste kwartaal van 2023 zal zijn.

Ik ben moi

Sociale partners in de MITT hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in jouw persoonlijke ontwikkeling op velerlei terreinen. Op de website www.ikbenmoi.nl vind je ons brede aanbod op het gebied van gezondheid, financiën en leren & ontwikkelen. Klik hier voor de laatste workshops in 2022. Speciale aandacht daarbij voor de online workshop op 20 oktober aanstaande over ongewenste omgangsvormen (anoniem deelnemen is mogelijk). Meer hierover lees je hier.

Klachtencommissie ongewenste omgangsvormen

Voor de klachtencommissie Ongewenste Omgangsvormen voor de Mode-, Interieur-, Tapijt– en Textielindustrie (MITT) zijn we per direct op zoek naar twee commissieleden. Samen met de onafhankelijke voorzitter behandel je klachten en neem je deel aan zittingen. Nieuwsgierig? Het volledige profiel vind je op https://mitt.nl/nieuws-2022/vacature-leden-klachtencommissie-op-afroep/ . Voor deze werkzaamheden is er een vergoeding. Heb je interesse om hieraan deel te nemen of ken je iemand in je netwerk? Stuur dan een mailtje naar Nabila Nachit.

Kaderleden

Eddy Vree van Ten Cate Outdoor Fabrics en Marco van Bergen van Tarkett zijn kaderlid bij de MITT. Zij nemen deel aan cao-commissies namens De Unie en praten zo mee over zaken als de cao, pensioen, arbo en de ontwikkelingen in de MITT. Heb je wel ideeën en/of ervaring op deze terreinen en wil je daar eens vrijblijvend over sparren? Neem dan contact met ze op. Ze staan je graag te woord.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en via 06-52522074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

MITT

MITT: Cao-onderhandelingen

In dit bericht informeer ik, Emanuel Geurts (belangenbehartiger), je over de 2e ronde van de onderhandelingen voor de cao MITT….

MITT

MITT: Update

In dit bericht informeer ik, Emanuel Geurts (belangenbehartiger) je over de start van de onderhandelingen voor de cao MITT en…

Word gratis lid