De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Metalektro – Thales Hengelo: Oproep actie Metalektro 14 september 2018

Afgelopen periode is er door veel leden van De Unie actiegevoerd voor een goede cao in de Metalektro. Het is duidelijk dat er onder onze leden volop animo is om schouder aan schouder te staan voor een betere toekomst. Een cao die recht doet aan de huidige groei van de economie. Wat goed is voor de sector, is goed voor Nederland.

Groot succes!

De diverse campagnes in Nederland waren tot nu toe al een groot succes!  Vele duizenden werknemers riepen de werkgevers al op om met betere voorstellen te komen. Ook de eerdere bijeenkomst in Hengelo bij Thales en de omliggende bedrijven maakte veel indruk.

Wij willen een goede cao!

De Unie zet zich in voor een eerlijke en evenwichtige cao. De komende periode zullen wij op verschillende plaatsen aanwezig zijn als er actie gevoerd wordt. Wij zullen dit helaas moeten doen totdat we overeenstemming hebben met de FME over een nieuwe cao. Wij vragen medewerkers om ook een signaal af te geven, zodat wij een goede cao kunnen afspreken. We zien dat werkgevers steeds vaker negatieve voorstellen doen voor de midden en hogere inkomens.

Voorbeelden zijn:

  • Generatiepact alleen voor basis-cao.
  • Loonvoorstellen alleen voor medewerkers met een salaris tot € 80.000,-.
  • Voorstellen om de hele HP-cao af te schaffen!

Meer kun je nalezen in de nieuwsbrief van 16 augustus 2018 of op website https://www.unie.nl/branches/metalektro.

We roepen alle werknemers op om te komen naar een lunchbijeenkomst bij Thales in Hengelo.

Wanneer?

Vrijdag 14 september 2018 om 12.30 uur
Op het plein bij Thales Hengelo

Alle steun is welkom

Wij kunnen alle steun goed gebruiken. De medewerkers kunnen die steun al tonen door een verlofdag op te nemen en naar de actiedag te komen.

Als er nog vragen zijn stuur een e-mail naar metalektro@unie.nl.