De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Metalektro regio West: Werknemers Metalektro in actie!

De werkgevers in de Metalektro gebruiken de cao-onderhandelingen om de arbeidsvoorwaarden te verslechteren. Of het nu gaat om een fatsoenlijke loonsverhoging, bescherming tegen lange werktijden of gezond de eindstreep halen. De Unie ziet bij de werkgevers onvoldoende waardering terug voor hun werknemers.

De omzet en de winsten in de sector bereiken recordhoogtes. Intussen werken werknemers zich een slag in de rondte om aan de stijgende productie te voldoen. Wij willen dat werkgevers daar meer aandacht voor hebben, er concreet iets aan doen en dat er een fatsoenlijke cao tegenover staat. Er is geen zicht op dat zo’n cao er ook komt. Daarom komt De Unie in actie.

De Unie en haar collega-bonden roepen de werknemers in de Metalektro (grootmetaal) op om woensdag 20 juni 2018 het werk voor 24 uur neer te leggen. Te beginnen met de nachtdienst van dinsdag 19 juni 2018 tot en met het einde van de middagdienst op woensdag 20 juni 2018.

Overal in het land vinden op die dag dan regionale en bedrijfsstakingen plaats. Dat doen we niet omdat we het leuk vinden. We zijn ervan overtuigd dat dit ons helpt om een goede cao af te spreken.

Staken doen we samen!

In Nederland is er een recht op staken. Dit is niet voor niets! Werknemers in de metaal komen in actie omdat verder overleggen met werkgevers helaas niets oplevert. Het enige middel dat ons nu wettelijk rest is te gaan staken. Dat gebeurt niet alleen in de regio Utrecht en in de regio Rijnmond, maar overal in het land.

Wij melden werkgevers dat er gestaakt wordt. Het is niet verplicht om het zelf te melden, maar het mag natuurlijk wel. En als de medewerkers niet willen staken, maar wel mee willen doen aan de acties, dan zijn zij natuurlijk ook van harte welkom op 20 juni 2018. De leden van De Unie die willen staken, kunnen zich inschrijven bij een medewerker van De Unie op de locatie.

Graag tot 20 juni 2018 in Utrecht of Alblasserdam!

Vragen?

Zijn er vragen, stuur een e-mail metalektro@unie.nl.