De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Metalektro Regio Eindhoven en omstreken: In een tijd waarbij het economisch goed gaat, willen werknemers hun deel

In een tijd waarbij het economisch goed gaat, willen werknemers hun deel 3,5% loonsverhoging in een jaar, fatsoenlijke regelingen om het werk ook tot de pensioengerechtigde leeftijd te kunnen volhouden, een vaste baan voor jongeren en geen verslechteringen in de cao waarmee werkgevers ‘met drang en dwang’ werknemers kunnen verplichten op te draven wanneer de baas dat wil. In een tijd waarin het economisch goed gaat, vragen we geen gouden bergen. Een loonsverhoging van 3,5% in één jaar, fatsoenlijke regelingen om gezond het pensioen te halen en een vaste baan voor jongeren. Dat is wat gevraagd wordt. Helaas staan werkgevers nog op het standpunt van verslechteren.

We moeten dus door met de campagne #ikbenmetaal

Vraag iedere collega om zich aan te sluiten bij de komende campagnedagen. Alleen met veel steun komt er een cao die de werknemers verdienen. We roepen alle medewerkers in de regio (groot) Eindhoven op om op 18 oktober 2018 campagne te voeren voor een goede cao Metalektro.

Wat?                            24-uurs staking / campagne
Wanneer?                   Donderdag 18 oktober 2018
Waar inschrijven?     Evoluon, Noord Brabantlaan 1A, Eindhoven 
Registratie stakers    09:30 tot 13:00 uur

Recht om te staken! 

In Nederland hebben werknemers het recht om te staken. En dat is niet voor niets! Werkgevers weten dat werknemers in staking kunnen gaan. Dit hoeft vooraf niet gemeld te worden.

Niet staken maar wel De Unie steunen in haar campagne voor een goede cao neem dan een verlofdag op en kom ook naar het Evoluon. Iedereen is van harte welkom!

Let wel! Vergeet niet als Unie-lid om de bankpas mee te nemen! Dit om de inschrijving en uitbetaling van de stakingsuitkering goed en snel te laten verlopen!

Klik hier voor een pdf van deze mailing.

We kunnen jouw steun heel goed gebruiken!