De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Metaal en Techniek: Voorstellen zijn ingediend

Op 9 april 2019 gaan de onderhandelingen voor een nieuwe cao Metaal & Techniek (klein metaal) van start. Als voorbereiding hierop heeft De Unie haar voorstellen voor de nieuwe cao ingediend. Deze voorstellen zijn gebaseerd op de input van de Unie-leden en het algemene arbeidsvoorwaardenbeleid van De Unie.

Waar gaan we voor?

De Unie gaat in de Metaal & Techniek voor goede afspraken over duurzame inzetbaarheid, zoals een recht op een (leeftijdsonafhankelijk) Generatiepact en ondersteuning bij keuzes die de medewerker kan maken in zijn of haar loopbaan. Ook scholing in de sector blijft voor ons een belangrijk onderwerp. Uiteraard willen we ook afspraken maken over een goede loonsverhoging, die ruim boven het inflatieniveau zou moeten liggen. Lees hier de voorstellenbrief en hier de cao-voorstellen.

De onderhandelingen

De eerste gesprekken vinden plaats op 9 april 2019.  Op de hoogte blijven van de voortgang? Volg ons dan op www.facebook.com/Ikbenmetaal en via www.unie.nl/branches/metaal-en-techniek. Uiteraard informeren wij de Unie-leden ook regelmatig per e-mail via onze nieuwsbrief.

Zijn er in de tussentijd nog vragen, neem dan contact met ons op via e-mail metaal@unie.nl.

Download hier dit bericht om te verdelen onder de collega’s.