De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Metaal en Techniek: Ruim 36 uur onderhandelen leidt tot niets

Na ruim 36 uur onderhandelen op de laatste onderhandelingsdag(en) is het helaas niet gelukt om een nieuwe cao voor de Metaal en Techniek af te spreken. Werkgevers komen hun beloftes niet na en doen een eindbod. Lees hier het volledige eindbod.

 

In dit eindbod doen de werkgevers hun laatste voorstellen, onder andere over:

 • Looptijd
  24 maanden, van 1 juni 2019 tot 1 juni 2021.
 • Loon 
  Per 1-9-2019 verhoging feitelijke lonen met 3%.
  Per 1-5-2020 verhoging feitelijke lonen met 2%.
  Per 1-1-2021 verhoging feitelijke lonen met 1%.
  Aanpassing jeugdsalarissen
 • Generatiepact
  De pilot voor het Generatiepact (zie www.generatiepactmetaalentechniek.nl) voortzetten. Dus géén recht op een Generatiepact.
 • Leeftijdsdagen
  De bestaande staffel voor extra verlof voor ouderen begint op 56 jaar (in plaats van 53 jaar).

In een vlog op onze facebook pagina: facebook.com/ikbenmetaal en op YouTube: bit.ly/IkBenMetaalYouTube leggen wij het eindbod nog verder uit.

De Unie is verbaasd over deze zet van werkgevers, een eindbod brengt een nieuwe cao in de Metaal en Techniek niet dichterbij. Het is verbazingwekkend dat in een tijd als deze, waarbij men schreeuwt om personeel en bedrijven goede resultaten behalen, werkgevers niet willen komen tot een goede cao.

De Unie gaat zich de komende dagen, samen met de kaderleden, beraden over de ontstane situatie. Daarna informeren wij de Unie-leden over het vervolg.

Contact

Zijn er nog vragen of opmerkingen, stuur de belangenbehartigers Albert Meeuwissen en Dirk van Gestel dan een e-mail via metaal@unie.nl.