De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Linde Gas: Start onderhandelingen nieuwe cao

Op donderdag 13 juni 2019 starten de onderhandelingen voor de nieuwe cao. Het is gebruikelijk dat ik, Hans Korver, de leden voorafgaand uitnodig voor een bijeenkomst om input op te halen voor de inzet van De unie tijdens de cao-onderhandelingen. Deze keer is dit niet gebeurd. Dat heeft te maken met het Digi-C-traject dat sinds half mei bij Linde Gas loopt.

Digi-C

In april had de directie aangegeven graag alle medewerkers te willen betrekken bij de inzet voor de nieuwe cao. De Unie heeft toen haar Digi-C-tool laten zien, die speciaal voor dit doel kan worden ingezet. Linde Gas besloot eind april om Digi-C te gebruiken om te achterhalen welke arbeidsvoorwaarden voor de werknemers belangrijk zijn en wat er verbeterd zou moeten worden in de arbeidsvoorwaarden van Linde Gas.

Onderdeel van het Digi-C-traject is dat De Unie haar voorstellenbrief voor een nieuwe cao baseert op de resultaten van het Digi-C-onderzoek. Wij verwachten dat de resultaten van het onderzoek bij Linde Gas op 13 juni 2019 beschikbaar komen.

Dat valt samen met de eerste onderhandelingsdag voor de nieuwe cao. Dat we toch op 13 juni beginnen met de cao-onderhandelingen heeft te maken met de aanstaande zomervakantie en met het feit dat de huidige cao per 1 juni 2019 is afgelopen.

De inzet van De Unie bepaal ik dus op 13 juni, aan de hand van de resultaten van het Digi-C-onderzoek. Na de eerste onderhandelingsdag informeer ik de leden over wat onze inzet precies is geworden.

Hoe gaat het proces verder?

Op donderdag 13 juni 2019 starten de cao-onderhandelingen om 14:00 uur. Zoals gebruikelijk begint elke partij met het toelichten van zijn inzet voor de nieuwe cao. Daarna zullen de onderhandelingen feitelijk starten.

We hebben voor 13 juni geen eindtijd afgesproken. Dat betekent dat ik nog geen inschatting kan geven over hoe ver we op 13 juni zullen komen met de onderhandelingen. Op dinsdag 18 juni is de volgende onderhandelingsdag gepland. Op 18 juni bekijken we vervolgens op welke termijn een eventuele extra onderhandelingsronde nodig is.

Na 18 juni informeer worden de leden geïnformeerd over de stand van zaken.

Vragen of opmerkingen?

Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken via hans.korver@unie.nl of op 06 52 52 20 73.