De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Leden stemmen in met Het Andere Pensioen bij a.s.r.

De afgelopen periode hebben de leden van De Unie hun stem kunnen uitbrengen over het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe pensioenregeling bij a.s.r.. Een ruime meerderheid heeft ingestemd met de gemaakte afspraken.

Hiermee is een langdurig traject over deze belangrijke arbeidsvoorwaarde afgerond. Ook bij de andere twee vakorganisaties, FNV en CNV Vakmensen, heeft een ruime meerderheid voor de nieuwe pensioenregeling gestemd. Naast positieve reacties op het bereikte resultaat waren er ook kanttekeningen bij de waardevastheid van de opgebouwde rechten. Leden maken zich hierover zorgen en zien graag een goede invulling van deze onzekerheid tijdens het komende overleg over dit onderwerp. Daarnaast is er veel behoefte aan goede communicatie en informatie rondom de regeling en bij de toekomstige keuzemomenten.

Hoe nu verder

A.s.r. onderzoekt momenteel de opties voor een uitvoerder van de nieuwe pensioenregeling. De wens vanuit a.s.r. is om dit binnenshuis te doen. Willis Towers Watson controleert als onafhankelijk partij of de afspraken dan ook marktconform voor a.s.r. en de deelnemers zijn. Daarnaast gaan we verder aan de slag met een uitgebreid communicatietraject en start begin volgend jaar het overleg over de waardevastheid van de oude rechten.

Cao

De andere cao loopt einde van dit jaar af. Na afronding van de pensioengesprekken komt hier weer ruimte voor. Binnenkort komen we met een uitvraag naar de wensen onder de leden. Heb je nu alvast ideeën over je arbeidsvoorwaarden en de cao, dan hoor ik ze graag. Dan kan ik ze vast verder bekijken en deze direct meenemen in de uitvraag onder leden.

Vragen

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kun je een e-mail sturen naar Harma Pethke: harma.pethke@unie.nl of je kunt haar bellen op 06-5252 2056.

Meer nieuws ontvangen?

Ben je geen lid van De Unie, maar wil je wel graag updates ontvangen over je werk, zorg en inkomen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

Afdrukken