De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Is het volgen van een opleiding goed voor jou en je werkgever?

Je vakkennis vergroten door het volgen van een opleiding. Klinkt goed. Kennis en vaardigheden opdoen waarmee je meer kunt betekenen voor je werkgever. Klinkt nog beter. Gebruikmaken van een opleidingsbudget zodat je je kennis kunt vergroten. Klinkt geweldig. Daarom is het belangrijk om te weten dat veel opleidingen in september starten. Onderneem daarom nu actie en check of er een opleidingsbudget in jouw cao of arbeidsovereenkomst staat.

Kan ik gebruikmaken van een opleidingsbudget?

In jouw cao of arbeidsovereenkomst is vaak opgenomen of je gebruik kunt maken van een opleidingsbudget. Het is ook mogelijk dat jouw werkgever een ontwikkelingsbeleid heeft. Dit is een intern beleid met als doel werknemers verder te laten ontwikkelen. Vraag je leidinggevende of hr-specialist of er een dergelijk ontwikkelingsbeleid van toepassing is.

Let ook op de voorwaarden waar een opleiding aan moet voldoen om deze te kunnen bekostigen uit het opleidingsbudget, maar ook of het budget kan vervallen als je deze niet tijdig gebruikt. Als je het niet gebruikt, kan het zo zijn dat je het budget aan het eind van jaar kwijt bent.

Kun je gebruikmaken van een opleidingsbudget en is je aanvraag goedgekeurd?

Jouw leidinggevende is akkoord gegaan. Gefeliciteerd. Maar wat nu? Vaak ontvang je als werknemer een opleidingsovereenkomst. In deze overeenkomst maak je samen met jouw werkgever afspraken over de opleiding die je gaat doen en wanneer je de opleiding moet afronden. Door afspraken vast te leggen met je werkgever, weten jullie beiden waar jullie aan toe zijn.

De kosten en eventuele terugbetalingsregeling

Je spreekt in een opleidingsovereenkomst ook af hoe de kosten worden verdeeld. Betaalt jouw werkgever alles of een gedeelte? Let wel op: in de opleidingsovereenkomst kan ook iets vermeld staan over het terugbetalen van de kosten als je vóór een bepaald tijdstip uit dienst gaat. Soms staat er ook in dat je het loon moet terugbetalen over de studie-uren die je onder werktijd hebt gevolgd. Laat het daarom voor de zekerheid door ons checken.

In jouw arbeidsovereenkomst, cao of arbeidsvoorwaardenreglement kan ook een studiekostenbeding zijn opgenomen. Hier kunnen afspraken in staan over een eventuele terugbetalingsregeling van de kosten.

Wat betekent de terugbetalingsregeling?

Meestal houdt een terugbetalingsregeling in dat werkgever de kosten van een opleiding betaalt. Als je de opleiding niet afrond, of binnen een bepaalde periode na het afronden van de opleiding de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, dan moet je (een deel van) de kosten aan werkgever terugbetalen. Hoeveel je moet terugbetalen is vaak afhankelijk van hoeveel tijd er verstreken is.

Hoe langer de werkgever al heeft kunnen profiteren van de kennis/vaardigheden die je hebt opgedaan, hoe minder redelijk het is dat je alle kosten moet terugbetalen. Een terugbetalingsregeling die je in de praktijk veel ziet is als volgt: Het eerste jaar na afronding van de opleiding moet je 75% van de kosten terugbetalen, het tweede jaar 50% en het derde jaar 25%. Daarna hoef je niet meer aan werkgever terug te betalen.

Regeling opleidingsactiviteiten

Als je werkgever een regeling over opleidingsactiviteiten wil invoeren, wijzigen of intrekken, dan kan dat niet altijd zomaar. De Ondernemingsraad heeft dan namelijk een instemmingsplicht. Voor het verzorgen van eenmalige opleidingen, of het meerdere malen verzorgen van opleidingen aan individuen, is er geen instemmingsplicht voor de Ondernemingsraad.

Volg je een opleiding die je zelf betaalt?

Als je geen vergoeding vanuit werkgever ontvangt, dan kun je de studiekosten misschien fiscaal aftrekken. Het moet dan wel gaan om een opleiding die jouw financieel-economische positie verbetert. Het bedrag boven de € 500 aan studiekosten kun je dan wellicht aftrekken van de inkomstenbelasting in het jaar waarin je deze hebt betaald.

Let erop dat je de factuur goed bewaart. De belastingdienst kan hierom vragen.

Vragen?

Heb je een opleidingsovereenkomst en wil je die laten checken of wil je een vraag stellen? Wij helpen je graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0345 – 851 963. Je kunt ons ook mailen via sc@unie.nl.

Meer nieuws ontvangen?
Ben je geen lid van De Unie, maar wil je wel graag updates ontvangen over werk, zorg en inkomen? Meld je dan aan als volger van De Unie via onze website.