De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Inretail: De Unie sluit onderhandelingsresultaat cao

14 juni 2022

De Unie heeft op 13 juni een onderhandelingsresultaat bereikt met Inretail. Dit betreft een cao van een half jaar die loopt van 1 juli 2022 tot en met 31 december 2022. De werkgevers en de gezamenlijke vakorganisaties hebben voor deze variant gekozen om ervoor te zorgen dat de mensen al per 1 juli 2022 een verhoging kunnen krijgen. Hoogstnoodzakelijk omdat de koopkracht onder druk staat.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

De systematiek van de loosverhoging blijft gehandhaafd; deze is gekoppeld aan het minimumloon.  Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan er een verhoging plaatsvinden van 1,81% plus 2,5% per 1 juli 2022 wat neerkomt op een verhoging van 4,36% voor een half jaar.  Lees hier de specifieke afspraken.

Salarisonderzoek

De bekende knip blijft in de cao gehandhaafd. Het door De Unie voorgestelde beloningsonderzoek, om te onderzoeken hoe en of deze knip binnen de branche wordt toegepast, zal het komende half jaar worden uitgevoerd. Zoals bekend willen wij van deze knip af.

Werk-privébalans

Er zal ook de komende tijd een onderzoek gedaan worden naar de werk-privébalans. De Unie weet dat nieuwe generaties andere eisen hieraan stellen. Als branche moet je daarop inspelen. De eventueel te maken afspraken hieromtrent zullen, als het aan De Unie ligt, vanzelfsprekend voor iedereen gelden. Vooruitlopend hierop zijn er afspraken gemaakt over verhoging thuiswerkvergoeding, werken in de avonden en gebroken diensten.

Beoordelingsresultaat

De Unie beoordeelt deze halfjarige cao als een overgang cao. Wanneer we de cao-onderhandelingen hadden voortgezet om te komen tot een volledige cao dan hadden de medewerkers per 1 juli 2022 nog geen loonsverhoging gekregen. Tegelijkertijd zullen we in september direct aan de slag gaan met de genoemde onderzoeken om de resultaten ervan mee te nemen in de nieuwe cao.

Stemmen

Wij leggen dit resultaat dus met een positief advies aan de leden voor. De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te kunnen stemmen. Dit kan tot uiterlijk 23 juni.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen, neem dan contact met Victor Kloos op via e-mail victor.kloos@unie.nl of bel 06-11042034.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Retail Non Food: Cao

Vorige week hebben wij je laten weten dat ruim 2 maanden informeel overleg met werkgevers helaas geen cao heeft opgeleverd….

Retail: Geen nieuwe cao

Per 1 januari 2024 is er geen nieuwe cao voor de retail. Deze week werd duidelijk dat er met de…

Word gratis lid