De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: voorbereiding cao-overleg

07 september 2022

Op donderdag 8 september 2022 beginnen de cao-onderhandelingen bij ING. De Unie en ING hebben beide hun voorstellenbrief gepubliceerd. Beide partijen benoemen daarin expliciet loon als belangrijk onderwerp. Maar de uitwerking daarvan loopt sterk uiteen.

In de maand september kun je gratis lid worden van De Unie. Dan stem je straks ook mee over je eigen cao!

De Unie over salarisstijging

De Unie volgt de leden. De leden geven aan dat salarisontwikkeling het belangrijkste onderwerp is. Men wijst op de hoge inflatie en dat de salarissen bij ING al een aantal jaren stilstaan. Met grote gevolgen voor de koopkracht en voor de pensioenopbouw. De Unie stelt daarom voor de koopkracht van de ING-medewerkers te repareren. We vragen een salarisverhoging gelijk aan de Consumenten Prijs Index plus 1%.

ING over salarisstijging

ING heeft de medewerkers via een enquête gevraagd om hun input voor de onderhandelingen. Het belangrijkste onderwerp is volgens de ING-medewerkers het salaris. “80% van alle deelnemers noemt salaris als belangrijkste thema voor de komende cao-onderhandelingen. Dit is gezien de huidige economische ontwikkelingen niet verrassend. ING erkent dat – door onder andere duurdere energie en boodschappen – de dagelijkse kosten hoger zijn geworden. Hier willen we in deze cao aandacht aan besteden, ……”(citaat uit de voorstellenbrief van ING). ING vertaalt dit vervolgens in een voorstel de salarissen collectief te verhogen met 2%.

Cao-onderhandelingen

De onderhandelingen over salaris gaan een grote uitdaging worden. De Unie gaat deze uitdaging met volle energie aan. Het eerste overleg op 8 september 2022 is vooral bedoeld om vragen te stellen. Daarna bepalen we de richting voor de onderhandelingen. Onderhandelingen die moeten leiden tot een goede ING-cao.

Wat vind jij?

De Unie houdt landelijk een onderzoek onder onze achterban. We willen goed in beeld hebben wat de verwachtingen rond salarisontwikkeling zijn.  De leden hebben een uitnodiging ontvangen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons bij het nemen van de volgende stappen in de cao-onderhandelingen.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht. Of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

 

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

ING: cao-overleg vastgelopen

Op 19 januari hebben vakorganisaties gesproken met ING over de nieuwe cao. Dit was een uiterste poging om via onderhandelingen…

Word gratis lid