De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING Bank: onderhandelingen cao

07 juli 2021
CAO ING BANK 2020

In dit bericht gaat het over de cao-onderhandelingen die De Unie en de andere vakorganisaties met ING, dinsdag 5 juli 2021, hebben gehad.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Cao

We hebben afgelopen dinsdag 5 juli goede stappen gezet, maar zijn er helaas nog niet uit. Het hangt nog op de invoering van de werkcode (flex), de waarde van de collectieve loonsverhoging en de inschalige beloning.

Met de werkcode die ING heeft ondertekend, ligt er een pakket voor flexmedewerkers waar in de komende twee jaar nog enkele zaken in moeten worden geregeld. Gaan we een cao aan voor twee jaar dan moet dat nu wel worden vastgelegd. ING heeft hier nog wat huiswerk in te doen.

De waarde van de alternatieven voor de collectieve loonsverhoging die ING bood, was onvoldoende voor ons om mee akkoord te gaan. Denk bij die alternatieven aan zaken zoals de werknemerspremie voor het 3e jaar WW, verlenging van het sociaal plan, bank holidays, MVO-dagen en de collectieve maatschappelijke uitkering (CMU).

Over de inschalige beloning (het % dat je stijgt in je schaal) zijn we het bijna eens. We verdelen de schalen in drie delen en geven die verschillende percentages. Onder in de schaal zet je een grotere stap en bovenin de schaal een kleinere stap. Alleen de ingangsdatum is nog een punt waar we het niet over eens zijn.

We zijn er dus nog niet maar doen aanstaande donderdag 8 juli een nieuwe poging om er uit te komen voor de zomer. Mocht dit toch niet lukken, wat ben jij daarvoor dan bereid te doen? Elke suggestie is daarbij welkom. Laat het me weten via emanuel.geurts@unie.nl.

Contact

Belangenbehartiger Emanuel Geurts is te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074.

Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

ING: cao-overleg vastgelopen

Op 19 januari hebben vakorganisaties gesproken met ING over de nieuwe cao. Dit was een uiterste poging om via onderhandelingen…

Word gratis lid