De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

ING Bank: De inzetbrief

Op vrijdag 30 november 2018 starten De Unie en de andere vakorganisaties de onderhandelingen met ING voor een nieuwe cao en sociaal plan. De leden van De Unie worden de komende maanden uitgebreid geïnformeerd over de voortgang van die onderhandelingen.

Inzetbrief

Wellicht ten overvloede, maar de onderhandelingen met ING starten met het versturen van de inzetbrieven van de vakorganisaties aan Maarten van Beek en Bart Reintjes, de onderhandelaars van ING. Van hen ontvangen wij ook de inzetbrief van de bank. In onze brief beschrijft De Unie haar inzet voor de onderhandelingen. De inzetbrieven zijn vandaag (28 november 2018) verstuurd.  Lees hier onze brief.

Agenda

Op 30 november 2018 zullen we in eerste instantie vooral drie inzetbrieven van de vakorganisaties en de inzetbrief van ING zelf bespreken. Aansluitend plaatsen we de verschillende onderwerpen in een afgesproken set hoofdthema’s, waaronder bijvoorbeeld Belonen en Waarderen, Tijd en Werkdruk.

Planning

De cao-partijen streven naar een akkoord in het voorjaar van 2019. We hopen de leden dan een goed resultaat voor te kunnen leggen, maar kwaliteit gaat natuurlijk boven snelheid!

Vertegenwoordiging

Ikzelf ben namens De Unie opnieuw de hoofdonderhandelaar. Daarnaast word ik bijgestaan door twee zeer kundige kaderleden, Gerlinde Korterink en Yoap Brugmann. Zij zijn door de kaderledengroep unaniem gekozen om mij namens de leden te ondersteunen.

Invloed

De Unie-leden hebben de komende maanden invloed op de uitkomst van de onderhandelingen. Het onderhandelingsresultaat leggen we voor aan onze leden. Leden hebben tenslotte stemrecht. Daarnaast houden we de leden gedurende de onderhandelingen op de hoogte. Wij vragen de leden voortdurend wat zij ervan vinden. Ik vraag iedereen daar van harte gebruik van te maken. Stuur deze brief ook door naar geïnteresseerde collega’s.

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen over deze mail stuur een e-mail naar emanuel.geurts@unie.nl of bel 06-52522074. Wij kijken uit naar de onderhandelingen!