De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

ING Bank: “Belonen en Waarderen”

In deze ledenbrief aandacht voor het cao-onderzoek over belonen en waarderen, cao-onderhandelingen, recordboete en een nieuwe nieuwsbrief.

Belonen en Waarderen

Via een mail of intranetbericht van HR-directeur Maarten van Beek zijn de vakbondsleden namens de cao-partijen gevraagd om deel te nemen aan een onderzoek over ‘Belonen en Waarderen’. De Unie neemt hier als cao-partij ook aan deel. De Unie-leden hebben een uitnodiging gekregen om een mening te geven via de enquête en zich ook op te geven voor de dialoogsessies. Als Unie-lid kan je zo zelf meedenken over de arbeidsvoorwaarden. De uitkomsten van het onderzoek worden daarna ook met het personeel gedeeld.

Cao-onderhandelingen

Eind oktober 2018 starten we met gesprekken over de nieuwe cao. Dit gaat met behulp van een voorstellenbrief en de wensen van de Unie-leden voor de nieuwe ING-cao per 1 januari 2019. Als Unie-lid heb jij invloed op de inzet van De Unie. Uiteraard worden de Unie-leden op de hoogte gehouden van het verloop van de onderhandelingen. We gaan de Unie-leden vragen om hun inbreng, maar als er nu al zaken zijn die belangrijk zijn voor de nieuwe cao, laat het dan weten.

Recordboete

Met een recordboete voor falend toezicht bij ING loopt het nog steeds wankele vertrouwen in de financiële sector opnieuw een deuk op. Na de commotie over de voorgenomen beloningsverhoging van Ralph Hamers mogen medewerkers wederom aan vrienden en familie uitleggen hoe dit kon gebeuren en wie er last krijgt van de miljoenenboete. Wij hebben, mede met behulp van Unie-leden, scherpe vragen gesteld aan ING over vervolgonderzoeken, verantwoordelijkheden, maatregelen, tuchtrecht, ethiek, financiële impact, personeelsbeleid en vertrouwen in de bank. Nu is het wachten op antwoorden van de bank. Een samenvatting hiervan volgt nog.

Nieuwsbrief

Naast de bekende ledenbrief gaan we ook een nieuwsbrief uitbrengen die er anders uit gaat zien, zowel qua vorm als inhoud. Over de vorm willen we nog even niets verklappen, maar inhoudelijk willen we meer ruimte gaan geven aan algemene trends in de financiële sector, arbeidsmarktontwikkelingen en input van al onze leden bij ING. Iets delen met collega’s? Laat het ons weten via emanuel.geurts@unie.nl of raja.boes@unie.nl.