De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ICK: Geen voortgang cao-onderhandelingen

26 januari 2022

Eind december 2021 informeerde ik, belangenbehartiger Hans Korver,  je over de stand van zaken van de onderhandelingen van de ICK-cao. Sindsdien hebben we niet verder onderhandeld. We wilden eerst weten hoe onze leden tegen het bod van de werkgevers aankijken. Op 13 januari 2022 hebben we een ledenbijeenkomst gehouden, gezamenlijk met FNV en CNV.

Schrijf je nu gratis in voor alle updates over de cao-onderhandelingen!

Conclusie van de ledenbijeenkomst

De medewerkers die aanwezig waren op de ledenbijeenkomst waren duidelijk. De ongeveer 60 deelnemers vonden het bod van de werkgever allemaal slecht.

We hebben vervolgens met elkaar besproken op welke manier we de werkgevers kunnen laten weten dat we een beter voorstel verwachten. Ook hebben we met elkaar overlegd hoe we meer medewerkers uit de sector daarbij kunnen betrekken. Van 60 ontevreden medewerkers zijn werkgevers doorgaans niet onder de indruk.

Uitnodiging vervolgbijeenkomst

We spraken af dat we een vervolgbijeenkomst organiseren voor de medewerkers die onder de cao ICK vallen. In deze bijeenkomst bekijken we of we een ludieke manier kunnen afspreken om de werkgevers duidelijk te maken dat het bod toch echt moet verbeteren.

De vervolgbijeenkomst is gepland op donderdag 3 februari 2022 van 19:30 – 21:00 uur. Het is een online bijeenkomst via MS-Teams. Ik zie je graag terug op deze bijeenkomst! Nodig vooral ook je collega uit. Ook als je geen lid bent van een vakbond, ben je welkom op 3 februari. Gebruik de volgende link om deel te nemen:

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Hoe is de situatie ook alweer?

Op hoofdlijnen is dit de situatie:

Meld je nu aan voor gratis updates over de cao-onderhandelingen!

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met mij op. Ik ben bereikbaar via hans.korver@unie.nl en op 06-5252 2073.

 

[print_link]

Word gratis lid