- De Unie - https://www.unie.nl -

ICK-cao: Resultaat cao 2021

Eind dit jaar loopt de cao weer af. Daarom hebben we In de afgelopen weken met werkgevers gesproken over een nieuwe cao. Bij deze gesprekken is vanzelfsprekend ook stilgestaan bij de gevolgen van de corona-pandemie. Veel bedrijven die aangesloten zijn bij de ICK-cao zijn in het afgelopen jaar fors geraakt door het virus. Soms direct, maar ook vaak doordat klanten geraakt zijn. Uiteraard zijn er ook een paar bedrijven die daar minder last van hadden. Kortom, een lastige situatie om afspraken te maken die iedereen passen. Dat maakte deze onderhandelingen anders dan anders. Aan de ene kant willen we luisteren naar de wensen van onze leden. Aan de andere kant willen we ook niet blind zijn voor de situatie binnen de bedrijven. Het goede nieuws is dat het ons toch gelukt is om tot een resultaat te komen. Een resultaat dat misschien ‘anders’ is dan andere jaren, maar toch recht doet aan de situatie waarin we allemaal zijn beland. 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

De inhoud van het resultaat (zie hier de bijlage) is als volgt:

De Unie is tevreden met het resultaat van de besprekingen. In deze bijzondere tijden is het meer dan ooit van belang dat we afspraken proberen te maken die voor alle bedrijven passend zijn en die toch ook recht doet aan de inzet van medewerkers. Dat lijkt nu te zijn gelukt. Daarom leggen dit resultaat dan ook met een positief stemadvies aan de Unie-leden voor.  

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen. Zij kunnen stemmen tot 5 januari 2021, 12.00 uur.

Vragen of opmerkingen?

Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger, Ina Kahil via ina.kahil@unie.nl en op 06-5252 2090.