De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Het pensioenakkoord. Wat betekent dat nou concreet voor jou?

1272_pensioenakkoord

Groot nieuws de afgelopen weken: leden van de vakbonden hebben ingestemd met de nieuwe afspraken over het pensioenstelsel. Daarmee is de weg vrij om de afspraken uit te werken tot een concreet plan. Maar wat gaat er eigenlijk gebeuren met onze pensioenen, en wat betekent dat voor jou? In dit overzicht lees je over de grootste veranderingen.

Stijging AOW-leeftijd

Bereik je in 2021 of daarvoor de leeftijd van 66 jaar en 4 maanden? Dan ontvang je vanaf die dag AOW. Vanaf 2022 gaat de AOW-leeftijd stapsgewijs omhoog:

  • In 2022: 66 jaar en 7 maanden
  • In 2023: 66 jaar en 10 maanden
  • In 2024: 67 jaar

Vanaf 2025 blijft de AOW-leeftijd stijgen, maar hangt de stijging af van de levensverwachting. Worden we met zijn allen gemiddeld één jaar ouder, dan stijgt de AOW-leeftijd met acht maanden.

Eerder met pensioen

In het huidige systeem kan je vervroegd met pensioen, door afspraken te maken met je werkgever over een vertrekregeling. Voorheen betaalde jouw werkgever dan een boete aan de Belastingdienst om jou door te blijven betalen tot je AOW-leeftijd. Vanaf 2021 is deze boete verleden tijd, als er voldaan wordt aan de volgende twee voorwaarden:

  • Je gaat maximaal drie jaar voor je AOW-leeftijd met pensioen.
  • Je werkgever betaalt je jaarlijks maximaal € 19.000 totdat je de AOW-leeftijd bereikt.

Let op: dit is alleen van toepassing bij vertrekregelingen op initiatief van de werkgever, hier kan je als individu geen aanspraak op maken.

Afschaffing doorsneesysteem

In veel pensioenregelingen betalen werkgevers hetzelfde percentage pensioenpremie voor iedereen, ongeacht de leeftijd. De inleg van een jonge medewerker heeft langer de tijd om te renderen dan die van een oudere, dus is eigenlijk meer waard. Deze meerwaarde gaat nu niet naar het pensioen van de jongere, maar van oudere medewerkers. Toen mensen hun hele leven bij één werkgever bleven, was dit doorsneepremie-systeem houdbaar. Nu is er een politieke meerderheid die dit systeem niet meer wil, vanwege de vergrijzing en een veranderde arbeidsmarkt.

Daarom wordt het doorsneesysteem in het nieuwe plan afgeschaft. De kern van het nieuwe systeem: wat je inlegt, krijg je zelf. Dus de meerwaarde van de jongerenpremie? Die gaat naar de jongeren, wanneer zij met pensioen gaan. Zij gaan erop vooruit. Dat geldt niet voor de groep van 35 tot 55 jaar oud: zij hebben aan het begin van hun carrière veel waarde in de pensioenpot gestopt, maar profiteren daar niet van. Er is namelijk geen jongere groep die hún pensioen betaalt.

Sociale partners zoeken nu naar een manier om dit te compenseren: het kabinet en de vakbonden hebben een stuurgroep ingericht, die de komende twee jaar naar een oplossing zoekt. Vinden ze die niet? Dat is de gemaakte pensioendeal alsnog niet haalbaar, en zijn we terug bij af.

Zzp’ers

Ben je zzp’er? Dan gaat er ook voor jou iets veranderen. Nu kun je namelijk alleen deelnemen aan een branchepensioenfonds als je ooit deelnemer bent geweest en je deelname daarna vrijwillig hebt voortgezet. In het nieuwe systeem kun je altijd deelnemen aan een pensioenfonds in je branche, ook als je nooit eerder in vaste dienst hebt gewerkt en hebt deelgenomen aan het fonds.

Opname pensioen

De laatste grote verandering die eraan zit te komen: de keuzevrijheid. Volgens de plannen kun je er aan het begin van je pensioen voor kiezen om meteen 10 procent van je pensioen op te nemen. Bijvoorbeeld voor aflossing van je hypotheek, een verbouwing of de wereldreis waar je al jaren naar uitkijkt.

Opname pensioenseminar

Op 13 juni organiseerden we een pensioenseminar. Hier legden we precies uit wat er in het pensioenakkoord staat en beantwoorden we vragen van onze leden. Wil je dit evenement terugkijken? Dat kan, via deze link!

Meer weten?

Wil je een onafhankelijke pensioenexpert om hulp of advies vragen? Dan kun je terecht bij de specialisten van De Unie. Check onze website of neem contact met ons op: 0345 851 963 of info@unie.nl.