De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Het coronavirus: een overzicht van alle belangrijke informatie

was je handen om verspreiding van het coronavirus te reduceren

Iedereen is in de ban van het coronavirus. Omdat jij ongetwijfeld vragen hebt, schreven we een overkoepelende blog met alle relevante en betrouwbare informatie rondom het coronavirus. Alle informatie in deze blog is afkomstig van de overheidswebsites en is daarmee de betrouwbaarste informatie beschikbaar.

Rechten en plichten voor jou en je werkgever

Om te weten wat de huidige situatie is omtrent het coronavirus op de werkvloer, wijzen wij op de instructies vanuit het RIVM. Deze veranderen dagelijks, maar bieden relevante informatie over hoe te handelen.

Veel werkgevers staken al tijd in het opstellen van een protocol met (voorzorgs)maatregelen. Om miscommunicatie te voorkomen, raden wij aan om met je werkgever te overleggen over thuiswerken, betaald of onbetaald verlof, recht op loon, privacy-aspecten en werktijdverkorting. Specifieke updates voor werknemers vind je hier.

Heb je nog vragen, dan helpen wij je uiteraard graag. Ook als je geen lid bent! Neem gerust contact met ons op. Ons Service Center staat graag voor je klaar. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur, via 0345 – 851 963 en sc@unie.nl.

Relevante en betrouwbare corona-updates vanuit de overheid

Algemene nieuwsberichten vanuit de overheid

Vanwege de continu veranderende situatie rondom het coronavirus, heeft de rijksoverheid een speciale nieuwspagina in het leven geroepen. Wij raden aan om nieuws over de actuele situatie van de website van de Rijksoverheid te halen.

Veelgestelde vragen voor werkgevers en ondernemers

Als werkgever of ondernemer wil je enerzijds dat je onderneming blijft lopen, waar je anderzijds de veiligheid van je medewerkers wil garanderen. De rijksoverheid opende een speciale FAQ-pagina voor ondernemers en werkgevers met vragen. Deze vind je hier.

Veelgestelde vragen over onderwijs en kinderopvang

Onderwijs en kinderopvang zijn voor veel ouders essentieel. Ook met het oog op aanwezigheid, werk en het dagelijkse toezicht. De situatie kan snel veranderen. Houd daarom de FAQ-pagina voor onderwijs en kinderopvang in de gaten. Deze vind je hier.

Veelgestelde vragen over gezondheid en corona

De gezondheid van de mensen om je heen is het belangrijkst. Heb je klachten die matchen met de door het RIVM opgestelde symptomen, blijf dan thuis en vermijd (fysiek) contact met anderen. De rijksoverheid opende een speciale FAQ-pagina voor mensen met vragen over gezondheid en corona. Deze vind je hier.

Veelgestelde vragen over het ov

Veel mensen in ons land zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Helaas is het daardoor ook een plek waar veel mensen uit het hele land bij elkaar in de buurt komen. De rijksoverheid opende een speciale FAQ-pagina over het openbaar vervoer. Deze vind je hier.

Informatie over het coronavirus in gebarentaal

De rijksoverheid biedt een deel van alle informatie over het coronavirus aan in Nederlandse Gebarentaal (NGT). De pagina vind je hier.