De Unie, in jouw belang

Nieuws

Heb jij recht op een derde jaar WW?

14 oktober 2020

Woon en werk je in Nederland? En ben je werkloos of word je dat? Dan heb je onder bepaalde voorwaarden recht op een WW-uitkering. De hoogte daarvan hangt af van de hoogte van je laatste salaris. En de duur? Die is een paar jaar geleden verkort: van maximaal 38 maanden naar maximaal twee jaar. Daarom is de stichting Private Aanvulling WW (PAWW) in het leven geroepen. Hiermee kom je misschien in aanmerking voor een derde jaar WW.

PAWW

De Unie kan met werkgevers de afspraak maken om het zogenaamde ‘derde WW-jaar’ te repareren. Dit brengen we dan onder bij de private Stichting PAWW, die de WW aanvult met maximaal 14 maanden. Zo hebben we in veel verschillende cao’s vastgelegd dat de verkorting van de wettelijke WW-duur wordt gerepareerd. Heb jij recht op een derde WW-jaar? Neem contact met ons op, wij checken het voor je!

Meer informatie over de PAWW? Check de website van Stichting PAWW.

Aanvragen

Het derde WW-jaar is een belangrijk thema. Daarom helpen we je graag. Aan informatie van een deskundige, maar ook bij de aanvraag van jouw WW-aanvulling. Dus denk jij in aanmerking te komen voor de PAWW? Heb je vragen of hulp nodig? Neem gerust contact op met ons Service Center. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur via sc@unie.nl en 0345 851 963.

Meer nieuws ontvangen?

Ben je geen lid van De Unie, maar wil je wel graag updates ontvangen over je werk, zorg en inkomen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

[print_link]

Word gratis lid