fbpx
De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Goede voornemens en het planningsgesprek

Meer sporten, minder drinken, letten op de uitgaven. Goede voornemens, wie heeft ze niet? Ook op de werkvloer kun je het jaar positief beginnen met goede voornemens. En wil je de kans vergroten dat je ze volhoudt? Bespreek ze dan met je werkgever en leg ze vast. Zo kun je aan het einde van het jaar terugkijken op wat je hebt bereikt. Of dit planningsgesprek nu plaatsvindt in real life of via een videogesprek: met deze tips haal je het meeste uit het gesprek met je werkgever.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Positief het nieuwe jaar in

Wil je iets veranderen aan je werksituatie? Dan kun je dit bespreken met je werkgever. Zorg ervoor dat je dit gesprek positief insteekt, bijvoorbeeld door aan te geven dat je meer uitdaging wilt of je graag zou specialiseren in een bepaalde taak. Een goed moment voor dit onderwerp? Het planningsgesprek. 

Planningsgesprek

In januari vindt vaak een gesprek plaats over de doelstellingen voor het komende jaar, het zogenaamde planningsgesprek. Bereid dit gesprek goed voor: het planningsgesprek is namelijk niet alleen luisteren naar je werkgever, het is een tweerichtingsgesprek. Bedenk van tevoren welke taken je nu uitvoert, of deze aansluiten bij je functie, of je iets wilt veranderen, hoe je je wilt ontwikkelen en hoe je dat denkt te bereiken.

SMART-doelen

Leggen jullie de doelen voor 2021 vast? Zorg dan dat jullie deze formuleren volgens de SMART-methode: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Zo zijn ze concreet en weet je waar je naartoe kunt werken. Maak bovendien gelijk afspraken voor het vervolg en plan tussentijdse gesprekken in om de voortgang bij te houden. Zo blijven je goede voornemens het hele jaar in beeld. 

Persoonlijk Ontwikkelplan (POP)

Je kunt de ontwikkelafspraken vastleggen in een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP). Hierin houd je bij wat je wilt leren, en wat je móét leren om je werk goed te blijven doen. Denk aan ontwikkelafspraken als een opleiding of cursus, maar ook detachering op een andere afdelingen of een vorm van coaching krijgen of geven. Door een ontwikkelplan op te stellen, kun je de organisatie- en je eigen doelen op elkaar afstemmen.

Meer weten

Vragen over het planningsgesprek of de beste voorbereiding erop? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag. Ons Service Center is elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur via sc@unie.nl en 0345 851 963.

 

Afdrukken