De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Gedwongen ontslagen bij Philips IT

08 juli 2022

De voorgenomen reorganisatie bij Philips Footprint Group IT kost 106 collega’s hun baan. De Unie heeft Philips gevraagd om zo snel mogelijk te overleggen over nut en noodzaak van de reorganisatie. Wij willen duidelijkheid voor de medewerkers.

Vertrouwelijk

Op dinsdag 5 juni 2022 is De Unie op de hoogte gebracht van de aangekondigde reorganisatie bij Philips Footprint Group IT. Omdat Philips eerst zelf de medewerkers op de hoogte wilde brengen, was deze informatie vertrouwelijk tot 18.00 uur vandaag. Dat de media er al van op de hoogte bleek, vonden wij erg vervelend.

Mis nooit meer belangrijke Philips-updates en schrijf je nu gratis in!

Reorganisatie

Het is niet verrassend dat Philips de zoveelste reorganisatie aankondigt en werk naar het buitenland verplaatst. Maar de omvang van deze reorganisatie is zeker verrassend. Het baanverlies voor 106 vaste collega’s is dramatisch. Het is lang geleden dat Philips een reorganisatie heeft aangekondigd van deze omvang. Ondanks het goede centraal sociaal plan bij Philips zijn we erg ongerust.

Philips moet noodzaak uitleggen

Wij hebben Philips laten weten dat we op korte termijn nadere toelichting willen hebben over het nut en de noodzaak en gevolgen van deze reorganisatie. Ook willen we weten of er voor alle getroffen medewerkers alternatieven zijn binnen Philips. Er mag geen kennis en ervaring onnodig verloren gaan. In de huidige arbeidsmarktcrisis is iedereen hard nodig. Hoe gaat Philips de kwaliteit van de dienstverlening op IT gebied waarborgen nu een behoorlijk deel van werk naar buitenland gaat? En wat betekent dat voor de werkdruk? Deze zorgen hebben we al met de centrale ondernemingsraad van Philips besproken en zij delen onze zorgen hierover.

Mis nooit meer belangrijke Philips-updates en schrijf je nu gratis in!

Contact

Wat vind jij van deze reorganisatie? Je kunt bij ons terecht als je vragen hebt over eventuele gevolgen voor jezelf. Je kunt ons altijd raadplegen wanneer je twijfels hebt of je onder deze reorganisatie valt en hoe je het beste kunt handelen in deze situatie. Dan kun je contact opnemen met suat.koetloe@unie.nl onze belangenbehartiger.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid