De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Drankindustrie:

23 februari 2022

Eind januari 2022 heb ik je met mijn vorige nieuwsbrief geïnformeerd over het bod van werkgevers voor een nieuwe cao Dranken en jouw oordeel hierover gevraagd. De uitslag van die stemming is bekend. Verder heb ik wat actuele informatie over jouw pensioen(fonds) voor dit jaar.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Uitslag stemming

De leden van De Unie hebben ingestemd met het bod van werkgevers. De achterban heeft wel kritisch gereageerd op de ondergrens van 75 medewerkers bij het generatiepact. De Unie heeft werkgevers daarom opgeroepen om daar wat ruimer naar te kijken aangezien het een minimum-cao is en afwijken in positieve zin voor werknemers mogelijk is. Ook bij CNV Vakmensen was de uitslag van de leden positief. Bij het FNV hebben de leden niet ingestemd. Nu de twee vakorganisaties groen licht hebben gekregen, wordt het bod omgezet in een nieuwe cao Dranken voor 2022. Zodra de tekst van de nieuwe cao er is, stuur ik je deze met een volgende nieuwsbrief toe.

Pensioen

Het pensioenfonds Detailhandel heeft een eigen pagina voor de sector Dranken. Voor de sector Dranken geldt in 2022 een premie van 24,75%, waarbij het werkgeversdeel 16,2075% is en het werknemersdeel 8,5425%. De franchise wordt in 2022 € 14.720 en was € 16.149 in 2021.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je mij, belangenbehartiger Emanuel Geurts, bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of via mijn telefoonnummer 06-52522074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via e-mailadres sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid