De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Dranken: cao-onderhandelingen

24 november 2021

In dit bericht lees je over de start van de onderhandelingen om te komen tot een nieuwe cao Dranken per 1 januari 2022.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in

Start cao

Het cao-overleg is op dinsdag 23 november 2021 gestart. Vanwege de coronamaatregelen was dit niet live maar digitaal. De inbreng van De Unie was onze inzetbrief voor de cao-onderhandelingen. Er zit één kleine wijziging in onze inzetbrief. Het is namelijk zo dat het 3e WW-jaar/PAWW er nog niet is in de sector en dat het daarmee ook niet verlengd kan worden zoals door ons was voorgesteld. Nu wordt voorgesteld om er sectoraal aan deel te nemen.
Werkgevers willen met ons afspraken maken over het loon, generatiepact, financieel advies en een tweejarige cao. Daar waar één van de uitgewerkte studieafspraken ging over de klokurenmatrix ligt dit nu niet op de onderhandelingstafel. Werkgevers vonden het onderwerp zelf te ingewikkeld om er een voorstel over te doen. Lees hier de inzet van de werkgevers.

Nu ben ik benieuwd naar de mening van de leden over de voorstellen van werkgevers. Zou je deze mij die alsjeblieft willen geven via Emanuel.Geurts@unie.nl? Dan kan ik die feedback de komende onderhandelingsronden op maandag 24 januari 2022 en dinsdag 8 februari 2022 gebruiken.

Volger

Ik zou het op prijs stellen als je deze nieuwsbrief deelt met je collega’s en ze ook wijst op de mogelijkheid om volger te worden van De Unie. Als volger krijg je gratis en per e-mail de nieuwsbrieven toegestuurd en blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen. Je kunt volger worden via www.unie.nl/volg-de-unie.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je mij, belangenbehartiger Emanuel Geurts, bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of via mijn telefoonnummer 06-5252 2074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via e-mailadres sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid