De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Delta Lloyd: Verslag overleg cao en sociaal plan

De afgelopen maanden hebben de Unie-leden veelvuldig informatie van De Unie ontvangen over de cao-onderhandelingen. Deze onderhandelingen zijn op woensdag 12 december 2018 tot een eindresultaat gekomen. Het gaat om een resultaat over cao, pensioen en sociaal plan voor zowel NN Group als Delta Lloyd.

De Unie-leden ontvangen volgende week informatie over de inhoud. Wij vragen iedereen nog een paar dagen geduld te hebben. We hebben nog een paar dagen de tijd nodig om alle afspraken goed te formuleren. De Unie neemt vervolgens de tijd om het eindresultaat met de leden te bespreken. Daarvoor zullen we in januari 2019 ledenbijeenkomsten organiseren. We kunnen dan de vragen beantwoorden. Uitleggen welke keuzes zijn gemaakt. In 2019 krijgen de Unie-leden ook de mogelijkheid om te stemmen. Binnenkort sturen wij een uitnodiging met data van de ledenvergaderingen op de verschillende locaties van NN.

Het onderhandelingsteam van De Unie kijkt met gemengde gevoelens naar het resultaat. We hebben niet alles binnengehaald wat we wilden hebben. Daar hadden we natuurlijk rekening mee gehouden. In het voorstel staan afspraken waar wij blij mee zijn en afspraken waar we minder over te spreken zijn. We willen het resultaat voorleggen aan onze leden en hierover een mening vragen. Uiteindelijk bepalen de leden van De Unie of de onderhandelingen voldoende resultaat hebben opgeleverd.

Voor vragen of opmerkingen, neem contact met ons op via e-mail of telefonisch:
Inge de Vries    telefoon: 06-52522091 of e-mail: inge.de.vries@unie.nl
Harma Pethke  telefoon: 06-52522056 of e-mail: harma.pethke@unie.nl