De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

De Unie gaat niet in op eindbod FME

De Unie gaat niet in op het eindbod van de werkgevers in de Metalektro (FME). Dit hebben wij de FME inmiddels ook per brief laten weten.

Nog steeds neemt de FME het door De Unie gestelde ultimatum niet serieus. Pas als de FME serieus reageert op dit ultimatum kunnen we aan de onderhandelingstafel goede afspraken gaan maken voor een nieuwe cao Metalektro. Een goede cao sluiten we tenslotte af via onderhandelingen. De Unie heeft tot op heden alles in het werk gesteld om te komen tot die goede nieuwe cao.

Nog steeds blijft de FME terugkomen op voorstellen waarvan zij al weet dat deze voor De Unie moeilijk te aanvaarden zijn, zoals:

  • Géén salarisstijging voor iedereen werkzaam in de sector;
  • Géén fatsoenlijke aanvulling bij ziekte voor alle medewerkers in de sector;
  • Een Generatiepact als recht voor alle medewerkers, waarbij de werkgevers niet aan bijdragen maar zelfs aan verdienen.

Dit nog los van de aangeboden salarisstijging, waarmee de FME zich rijk rekent door een verhoging van de vorige cao en een vrijval van een prepensioenpremie volledig in eigen zak wil steken.

Zo lang de FME niet serieus wenst in te gaan op de reële wensen moeten wij helaas doorgaan met het voeren van campagne. Wij blijven op de steun van de medewerkers uit de metalektro rekenen!

Meer informatie over het verloop van de onderhandelingen? Bezoek dan ook onze facebookpagina: facebook.com/ikbenmetaal en website www.unie.nl/metalektro.