fbpx
De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

DAS: Sociaal Plan

Maandag 22 november 2021 hebben we met HR een gesprek gehad over het sociaal plan dat aan het einde van dit jaar afloopt. Hieronder een toelichting op dit gesprek en de vraag hoe jij tegen het sociaal plan aankijkt?

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Gesprek

In het gesprek kwam aan de orde dat het sociaal plan de afgelopen drie jaar als vangnet heeft gefunctioneerd bij de verschillende reorganisaties bij DAS. HR verwacht de komende jaren in transitie te blijven zonder nu concrete reorganisatieplannen te hebben. In dat opzicht heeft een sociaal plan een toegevoegde waarde. Vraag is wel of dit er dan nu moet zijn of op dat moment moet komen?

HR meldde dat het huidige sociaal plan nog op basis van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) is en dat sinds 2020 de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van toepassing is. De transitievergoeding in de WAB is aanzienlijk lager dan in de WWZ. HR gaf aan dat het voor DAS uitgesloten is dat in een nieuw sociaal plan de WWZ als basis kan worden voortgezet. Daarmee is een eventueel nieuw sociaal plan geen voortzetting van het niveau van het huidige sociaal plan.

Vervolg

Aan onze leden de vraag hoe zij aankijken tegen het huidige sociaal plan. Wat was er goed aan en wat is er voor verbetering vatbaar? In december 2021 hebben we twee overleggen over een eventueel nieuw sociaal plan gepland. Voordat we die gesprekken gaan voeren, willen we graag van onze leden weten of zij van mening zijn dat er een nieuw sociaal plan moet komen. Hiervoor hebben zij op 24 november 2021 een mailing ontvangen.

Volger

Wij stellen het op prijs stellen als dit bericht gedeeld wordt met de collega’s van DAS en dat zij gewezen worden op de mogelijkheid om volger of lid te worden van De Unie. Als volger krijg je gratis en per mail de ledenbrieven toegestuurd en blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen. Je kunt volger worden via www.unie.nl/volg-de-unie. Lid worden kan via www.unie.nl/word-lid.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je Emanuel Geurts bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of via het telefoonnummer 06-52522074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met het Service Center via 0345-851963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!