De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CZ: verslag sociaal plan 8 juni 2021

09 juni 2021

Op 8 juni 2021 heeft De Unie weer overleg gevoerd met CZ over jouw sociaal plan. Partijen hebben elkaar op enkele technische punten kunnen vinden. Maar we hebben nog wel een extra overleg nodig.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Waar wordt nog over gesproken?

  • De beëindigingsvergoeding
  • De looptijd van het sociaal plan
  • De vrijwillig vertrekregeling
  • De bemiddelingsbureaus

De Unie is niet tevreden over de resultaten van een van de bemiddelingsbureaus. Wij hebben daarom aan jouw werkgever gevraagd om de outplacementbegeleiding te heroverwegen. Outplacement is een belangrijk onderdeel van het sociaal plan en een goed bureau kan een steun in de rug zijn bij het zoeken naar een nieuwe baan.

De vrijwillig vertrekregeling staat op zich niet ter discussie. We hebben het nog wel over de opzegtermijn.

De beëindigingsvergoeding is het duurste onderdeel van het sociaal plan. CZ enerzijds en vakorganisaties anderzijds zitten nog niet op een lijn. We gaan nu eerst berekeningen maken zodat er een goed beeld is van de consequenties van de verschillende ideeën.

Volgende overleg

Het volgende overleg is op 25 juni 2021. Heb je vragen, neem dan svp contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel via nummer 06 5252 2091.

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: Update

In dit bericht informeren wij  je over de cao-onderhandelingen, pensioenoverleg, sectoroverleg en de landelijke stand van zaken over diversiteit en…

Zorgverzekeraars: Een update over pensioen

In deze bericht vind je een terugkoppeling van recente overleggen tussen zorgverzekeraars, vakorganisaties en pensioenfonds over een nieuwe pensioenregeling voor…

Word gratis lid